Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

BankID och Ubuntu 10.04 64-bit

Har precis testat BankID på Ubuntu 10.04 64-bitars, med gott resultat. Jag svor lite till en början men kollade sedan på LinuxWiki och insåg att jag glömt steget med NSPluginwrapper (som krävs på 64-bitarsversionen).

Det var bara att gå till install.bankid.com och följa instruktionerna. Sedan genomföra stegen som beskrivs här: http://www.linuxwiki.se/index.php/BankID#64-bit

Därefter hämtade jag ut ett nytt BankID från Swedbank, dels var det dags för ett nytt, och dels dök det gamla inte upp i Nexus Personal (kan ha berott på att jag inte flyttade med ~/.personal vid uppgraderingen). BankID:t testades och fungerade på test.bankid.com, www.skatteverket.se och www.csn.se

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Dina certifikat ligger under ~/cbt orginal med nexus personal.

FoHs bild

Japp, men den katalogen hade jag med mig och det dök inte upp. Vet inte vilken roll .personal har i det hela, eller om det bara är inställningar för själva GUI:et. Jag hade ju dock inte exporterat och importerat bankid:et, vilket man kanske måste göra även om man kopierar cbt-katalogen?

joakimos bild

importera och exportera ska man inte behöva göra, men det är inte så enkelt att det hade gått ut efterssom jag har för mig att det försvinner från gui:t då?

själv använder jag fribid under 10.04 64bit, funkar klockrent förutom att man inte kan skapa nya bankid.

 

/Joakim

FoHs bild

Nej, det gällde till någon gång i maj tror jag. Men det kvittar ju egentligen, som Swedbank skriver så kan man ju plocka ut ett nytt innan det andra har gått ut.

Var väldigt nära att gå vidare till fribid innan jag kom på att nspluginwrapper saknades, trodde att det till slut hade slutat fungera. Men kan ju vara värt att köra på det iaf, om bara för att kunna flytta den irriterande cbt-katalogen till ~/.cbt Tongue

Har du testat att ändra i ~/.personal/config/Personal.cfg

[P12_points]
p1=/foo/bar/.cbt

Jag tycker att det borde fungera.

 

Jag kör fribid för att det är fritt och ingen propietär binär.

FoHs bild

Testade det förut en gång, men problemet är att den alltid återskapar ~/cbt och då kan det ju kvitta Smile Tyckte jag försökte mig på allt möjligt, men kändes som sökvägen hårdkodats på något vis. Kommer inte ihåg om den tappade bort ID:na eller hur det var, men ~/cbt-katalogen återskapades vill jag minnas.

mikehers bild

testat

okteta personal.bin

 

reverse enginering for the win Wink