Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Min nya Linux-TV

Införskaffade mig en ny TV-apparat idag, en såndäringa LED-LCD. Denna kommer från Sony. Medföljde bland manualerna var det lite licenser, och jag skummade igenom dem på jakt efter GPL. Mycket riktigt fanns den med, tillsammans med en länk för att ladda ned källkoden. Förutom Linuxkärnan så använder man exempelvis Cairo och BusyBox i TVn, kul va? :P

http://www.sony.net/Products/Linux/TV/KDL-40NX700.html (Köpte inte NX-modellen utan den 33% billigare EX-modellen, men verkar vara samma källkod för dem.)

Får väl titta runt lite och se om det finns någon community som pysslar med moddar för tvn. Den har ju USB-ingång (och Ethernet för den delen) så det är ju inte helt omöjligt att man kan modda mjukvaran på något vis.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jontes bild

Hmm.. Intressant. Dreambox har funnits länge så man skulle kolla kanske efter uppdateringar. Det är ju inte en TV- utan en mottagare. Har ett par och dom är helt integrerade i näten hemma här.

Bra att uvecklingen går framåt.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink