Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fixa Flash 32-bit på 64-bitars Linux

Jag tillhör dom som haft lite problem med 32-bitarsversionen av Adobe Flash på 64-bitars Linux. Problemet visar sig genom att man inte kan interagera med Flash-innehåll, och filmer kanske inte ens startar. Om du installerat Flash via Pakethanteraren har du sannolikt 32-bitsversionen, om du inte lagt till några egna paketförråd.

Läste ett tips idag om hur detta kan ordnas. Man redigerar en fil och lägger till en textrad, så enkelt är det. Öppna filen genom att i en terminal skriva:

sudo gedit /usr/lib/nspluginwrapper/i386/linux/npviewer

Sedan lägger man till följande rad på den NÄST sista raden:

export GDK_NATIVE_WINDOWS=1

För mig är innehållet i hela filen detta:

#!/bin/sh
TARGET_OS=linux
TARGET_ARCH=i386
export GDK_NATIVE_WINDOWS=1
. /usr/lib/nspluginwrapper/noarch/npviewer

Om jag förstått saken rätt så är detta något som påverkar nspluginwrapper. Vidare så misstänker jag att fixen kanske endast fungerar på Gnome-miljöer, alternativt KDE-miljöer som har Gnome-biblioteken installerade. Hur som helst verkar Flash-innehåll fungera bättre för mig nu Smile