Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Unigine's Oil Rush införskaffat

Har nu köpt ett exemplar av Unigine's Oil Rush. Spelet kostar ca 125 SEK och laddas ned digitalt. Det räknas som en förhandsbeställning då det är en beta man får tillgång till, men man får givetvis fullversionen också när den väl släpps.

Spelet fungerade riktigt smidigt att få igång, inga som helst bekymmer för mig. Ser rätt stiligt ut, och flyter på hyfsat (17 FPS) i 1920x1200, 2xFSAA, 8xAnisotropic filtering och med alla effekter, på mitt nVidia Geforce GT 430 (passivt kylt).

Har inte spelat tillräckligt för att avgöra hur bra spelet är i övrigt, men det känns kul att kunna stödja Unigine och deras spelmotor som har ypperligt Linuxstöd. Spelet finns att beställas här (finns även i Windows-version): https://store.unigine.com/