Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spotifys gratiskonton fungerar nu på Linuxklienten, inget mer Wine!

Spotify har uppdaterat sin Linuxklient, och nu finns även stöd för gratiskonton. Tidigare var det bara betalande som kunde använda sig av klienten, endera med Premium- eller Unlimited-konto.

Personligen började jag med Unlimited (49kr/mån) mest för att kunna köra Linuxklienten, men jag har inga planer på att gå ner till ett gratiskonto. Dels är det skönt att slippa reklamen och dels är det ju fint att stödja ett företag som har så bra Linuxstöd.

Tydligen så ska den nya funktionen med "appar" komma till Linux snart också.

Källa: http://www.omgubuntu.co.uk/2011/12/spotify-on-linux-works-for-free-accounts-offers-15-million-tracks/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Mycket bra nyhet! Själv har jag iofs skaffat ett betalkonto. I ärlighetens namn inte så mycket för att "stödja" Spotify. Mycket mera för att jag använder Spotiy så otroligt ofta. Gratiskontona har numera som bekant sina begränsningar.

LINUX.EXTON.NET

fredentofts bild

 Låter ju väldigt trevligt, synd bara att de verkar lagt ner sitt rpm-repo... Borde ju gå att lösa med alien, men det känns onödigt omständigt.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jontes bild

Sökte lite på nätet och hittade:

Spotify Native on Fedora 13/14/15 (32 and 64 bit)!

Testade och installera i OpenSuse12.1_64 på 2 burkar. Den ena klagade över att dbus-libs fattades med det vara bara att klicka break dep och den andra körde igenom inst utan protester.

Funkar helt ok med preminum konto åt döttrana.

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

FoHs bild

Det finns nu en beta-version att ladda ned som även har stöd för Appar. Dock verkar den vara väldigt buggig. Har inte själv testat den. Har problem med att spela lokala filer än så länge, men det bör fixas i någon uppdatering snart då det mest handlar om felaktiga beroenden, typ.