Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kubuntu "nedgraderas" och en guide till PPA:er

Personen som varit anställd av Canonical för att bygga KDE har meddelat att Kubuntu efter 12.04 kommer "nedgraderas" till samma status som Xubuntu, Edubuntu och andra officiella derivat av Ubuntu. Skillnaden innebär att Jonathan Ridell går över till andra arbetsuppgifter inom Canonical, samt att man inte kan köpa support för distributionen längre. Här är blogginlägget som utannonserar det hela: http://blogs.kde.org/node/4531/

Jag tänkte också dela med mig av en utmärkt introduktion till hur PPA:er fungerar. Guiden är från Webup8 och hittas här: http://www.webupd8.org/2012/02/how-to-use-launchpad-ppa-add-remove.html