Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Netflix/Silverlight med DRM på Linux

Har sedan en tid tillbaka kört Netflix på Linux med hjälp av en patchad Wine-version och i en Windows-version av Firefox, installerat via en Netflix PPA: http://www.compholio.com/netflix-desktop/

Det har gått helt ok. Man får en trevlig Netflix-ikon i menyerna och programmet startar i helskärm så att man kan låtsas som att det inte är ett Windows-Firefox man kör.

Nu har dock ett annat, trevligare alternativ dykt upp. Här använder man sin vanliga Linux-webbläsare och installerar ett plugin som använder sig av Wine och Silverlight i bakgrunden: http://fds-team.de/cms/articles/2013-08/pipelight-using-silverlight-in-l...

Fördelen med detta är att webbläsaren och, enligt min erfarenhet, hastigheten ökas. Nu kan jag bara öppna en ny flik till Netflix och börja kika. För att Netflix ska fungera så måste man bara låtsas att man sitter på Windows genom att ändra User Agent i webbläsaren. Använd tillägget User Agent Overrider för det (observera att User Agent Switcher tydligen inte fungerar i detta nu).

När det väl är installerat så är det inte bara Netflix som fungerar. Andra tjänster har testats också, Maxdome (tysk) och Sumo (norsk) nämns på sidan. Det är möjligt att tjänster så som SF Anytime och Viaplay också fungerar, då de använder Silverlight med.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Intressant, tack för tipset!

FoHs bild

Ett bättre tips för add-on som tar hand om User Agent är UAControl. Denna sköter bytet av UA automatiskt, dvs man ställer in det per sida.