Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

3g telefon som modem

Hej gott folk.

 

Går och funderar på om jag skall skaffa mig en smartphone. Det skulle i så fall bli en med android. Det jag funderar över är hur det funkar att använda dom som 3g-modem, och om det är några problem man skall känna till i så fall.

 

Med vänliga hälsningar Gulf

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Jag har inte haft några som helst problem med min HTC Hero. Tror inte det ska vara några problem oavsett vilken Android-lur du köper från HTC, och säkert inte med andra heller. Nätverksdelning via USB ska väl finnas i alla versioner. Från och med 2.2 går det även att använda telefonen som trådlös accesspunkt. Ska du använda telefonen tillsammans med Windows måste du installera HTC Sync för drivrutiner, men under Linux har det fungerat direkt jag pluggat in telefonen.

gulfs bild

Så enkelt och så smidigt. Det låter mycket trevligt. Då är det bara att bestämma sig för vilken telefon man skall köpa.

Finns det några nya 3G mobiler som inte fungerar som modem i Linux?

Skriver detta med en SE J105i och comviq kontant med fri surf.

hoths bild

Hallå!

Jag köpte en Xperia X10 Mini Pro. En rent fantastisk liten och smidig telefon. Den lilla skärmen kompenseras av tangentbordet. Rekommenderas!

Den bör gå att använda som modem också via bluetoth. Fast när jag testade med min gamöla Linux Mint så fick jag det inte att fingera. Man kan para ihop dator och telefon med Bluetoth, fast jag lyckades aldrig ansluta. Kanske fungerar det med sladd, inte testat. Nyare versioner av Mint kanske också fungerar bättre, eller med annan Linux.

Messa mig din epost så kan vi pratas vid senare också.

----
Linux växer snabbast!

FoHs bild

Är det inte så att det krävs en specifik Bluetooth-profil för att det ska fungera (DUN, Dial-up Networking Profile)? Android har väl hittills taskigt stöd för Bluetooth-profiler, innan 2.0/2.1 var det i princip bara stöd för headset som fanns, dvs man kunde (eller "kan inte" om man har X10 Tongue) inte ens skicka filer över BT.

Det är möjligt att man kan komma runt problemet genom att installera någon App som ger den funktionaliteten dock, men det kan också vara så att man i så fall behöver root-rättigheter i telefonen. Och har man ändå root kanske det är att föredra att köra över WiFi istället, finns gott om program som fixar det. Fördelen är högre hastigheter men nackdelen är väl förmodligen att det drar mer ström.

gulfs bild

Det trista med SE är att dom har Android 1.6 i sina android telefoner. Det käns lite dåligt med tanke på att 2.1 nu funnits ett tag samt att 2.2 är på väg. Dom kommer dock att uppgradera till 2.1.

FoHs bild

Japp, de är lite efter helt enkelt. Känns väl tveksamt om man kommer uppdatera samtliga lurar till 2.2.

hoths bild

Hittade denna app av en slump. Kanske kan den fungera?

"Easytether"

http://www.idg.se/2.1085/1.344447/10-prisvarda-appar-for-din-androidmobi...

----
Linux växer snabbast!