Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gnome, Apache, Ruby on Rails och AWN - här det det has.. kul typ

Jag tröttnade på KDE4 - det hade en del fräna funktioner men det hängde sig lite för ofta så jag tryckte in Gnome igen. Gnome är snyggt. Jag sparkade snabbt igång compiz, som funkar för mig nu med nya openSUSE och sedan så drog jag ned AWN. Jag vill ha en docka - de är snygga. Jag skiter i om de förbrukar en massa resurser eller tar upp mycket plats på skärmen: det ser nämligen bra ut. Jag sitter vid datorn 7h/dygn och då skall det fan vara ett nöje även för ögat. I morgon skall jag göra ett eget GDM-tema och kolla på om det är svårt att göra en egen laddnignsbar. Vill ha min skrivbordsbakgrund när jag startar datorn och inte openSUSE:s gröna svirlar.

 

Sedan så, när jag installerade om datorn, så passade jag på att lägga till lite extra saker: mysql, apache och Ruby on Rails. Förstår inte varför man skall vänta med dem när man kan ta dem på en gång. så vitt jag vet så fungerar alla tre nu :3.