Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

hoths blogg

Android-telefon som datormodem

Detta är ett tips till de som har Android telefoner och speciellt lämpligt för de med fast kostnad för obegränsad surf. Telefonen går att använda som ett modem. Det som krävs är att man tjudrar (tether) telefonen till datorn.

"Nej, jag vill ha den vanliga!"

Kommentaren kommer från min dotter, 8år gammal, när jag hade startat datorn och skulle lämna över den till henne.

Försökte jag pracka på henne Linux, eller vadå? Nej, det var Windows XP som jag hade igång. Hon ville ha Linux-datorn istället!

Tänk, ibland lyckas man i sin uppfostran!

Pågående trender, utveckling av marknadsandelar för olika OS

Detta är en liten genomgång av trender som man kan se angående utveckling av marknadsandelear för några populära OS.

Spelbranschen på väg mot macrevolution

Nu händer det! Windows håller på att förlora sitt närmast självklara monopol för spel. Nu släpps nya och moderna spel även för mac. Det är inget mindre än en sensation! Mac har äntligen blivit stor nog för att inte kunna negligeras.

Trådlöst headset på Netbook

Jag har varit hos Clas och shoppat. Köpte ett Bluetooth headset, BTH002 snittsigt designade av okänt(sic!) fabrikat. Skulle även haft en USB-bluetooth dongle var slut. Men, de fanns i grannbutiken Teknikmagazinet.

Yes! En ny Kadavro!

Ännu en efterlängtad Kadavro bild. Som vanligt en fullträff! Tack Kim!

Vikten av konkurens och standard på alla plan

Konkurrens och standard ger dig en snabb utveckling och rimliga priser på produkterna. Det kan låta självklart men så är det inte alltid ordnat.

Internetbubblan som alltid hänger med dig

Nu kan du ha surfzonen i fickan. Med Huaweis nya batteridrivna 3g-modem behövs varken strömsladd eller nätverksuttag. Allt som krävs är 3g-täckning.

Aftonbladet - "Microsofts makt i fara"

Dagens webtidning har en länkar artikel med rubriken

Varning: Livsfarligt att surr(f)a på nätet

Det hände en av dessa fantastiska sommardagar som trots allt fanns mellan skurarna i år. Jag satt på verandan på vårt hyrda sommarhus och njöt av sol, sommar, ledigheten och en god kopp kaffe. Då, plötsligt, hände det.

Prenumerera på innehåll