Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Årets höjdpunkt har äntligen startat

Nu är det igång! Jag talar naturligtvis om den efterlängtade finalen i Melodifestivalen. Här visas de mest fantastiska låtar och kreationer upp. Vem kan till exempel glömma Irlands dansande kalkon? Eller de mimande tvätthängarna med Äpplekjol? De sångliga kvaliterna når också nya höjder.

 

Här är det meningen att allas vår vackra Charlotte skall sopa banan med konkurenterna där största hotet verkar vara Ukraina (härmapa!) men de skall alla bara sopas bort och Charlotte vinner i stor stil. Sedan får hela Världen se upp för en blond vacker svenska. Heja Charlotte!

 

----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Så har alla bidrag presenterats.

Värd att nämna är Spaniens oförglömliga bidrag. De polisongerna var inte att leka med.

 

De nordiska bidragen gjorde bra ifrån sig. Nu återstår för resten av lyssnarna att inse detta och rösta, mest på Sverige förståss. Jan Tejgen var inte med för Norge så de lär väl undvika hans bravad (sista plats).

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

hoths bild

Bidrag vi minns

 

Medan vi väntar på resultatet minns vi några gamla favoriter. Vilka minns ni?

Några av mina

Främling med Carola
Waterloo med ABBA

Samt från den svenska uttagningen
Skall vi plocka körsbär i min trädgård med Ann-Christine Bärnsten (amatör video till låten, fast de missade det egentliga budskapet vilket även Ann-Christine gjorde.)

 

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

tux-svens bild

Vad hette det? Melodifestival?? Förvånad Det var speedway-VM från Ullevi på min TV. Det var det enda programmet vad jag vet..Flört

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Min far och bror samt moster och morbror var och såg det live. De rapporterade god stämmning. Även om stämmningen bland vissa Polacker på läktaren bitvis var lite väl... uppsluppen. Men de lugnade ner sig efter en åthutning av en ordningsvakt.

 

En mycket snabb bana rapporterades också, dock lite väl många krascher kanske. Men sammantaget en mycket trevlig kväll ananrs!

 

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

alberts bild

Inte för att jag minns det direkt, eftersom jag inte var född än. Men det bästa bidraget i schlagerfestivalens historia är enligt mig France Gall med Poupée de cire, poupée de son som vann 1965.
Ett annat minnesvärt bidrag är Kenta i svenska uttagningen 1980. Inte för att det var bäst, utan för att Kenta var så malplacerad.

hoths bild

Jagvar född, men bara nätt och jämnt. Bra låt i alla fall.

 

Kenta, ja vad skall man säga. Minnesvärd var han i alla fall. Speciellt hans tröja "Try it you like it". Jag minns att jag frågade mamma och pappa vad det betydde och vad de egentligen gjorde med varandra. De ville inte svara på den frågan riktigt, hummade mest och så väldigt besvärade ut... Oskyldig

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Marcuss bild

Det ser illa ut, haha. Spanien var bäst.

hoths bild

Illa gick det, med besked. Javisst, Spaniens bidrag var... oförglömligt... Oskyldig

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild


Melodifestivalen är ett skämt... Total avsaknad på talang på samtliga artister. Barnen i lilla melodifestivalen innehar klart mycket mer talang och känsla. Och deras val av musik kan man leva med då dom inte är så gamla än Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~