Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"LINUX MER LEVANDE" - Acer surfar på taiwanesisk Linuxvåg

Världens tredje största datortillverkare kommer satsa stort på Linux och hoppas samtidigt att fler tillverkare hoppar på vågen.

 

Till sist verkar det som om företagen frivilligt, glatt och helhjärtat ställer upp bakom Linux. Inte för dess licensform utan helt enkelt för priset. När apparater blir tillräckligt billiga så kostar det helt enkelt för mycket med Windows och då är det inte enbart själva prislappen på ca. 700 SEK som är ett problem utan att WIndows kräver mer av hårdvaran vilket gör att apparaten kostar mer.

 

Men det räcker inte med detta. Paradoxalt nog verkar vi ha Microsoft att tacka för Linux ökande popularitet på Ultraportabla datorer. Detta eftersom Microsoft helt enkelt förbjuder att Ultraportabla datorer med Windows XP har en för hög prestanda. Detta för att de då skulle konkurrera med Windows Vista, och det vill inte Microsoft. vad gör då en tillverkare som för att kunna konkurrera vill erbjuda en bättre dator? Jo, de tar till ett alternativ som saknar denna begränsning. In kommer Linux! Så, via ytterst kapabla ultraportabla datorer växer Linux sig en stabil liten marknad. Från denna position ligger sedan vägen öppen mot de större datorerna. Se upp, here Linux comes!

 

Läs mer på

http://opensource.idg.se/2.1014/1.166915

----

Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag läste nyligen om detta också. Det verkar vara så att Acers vd inte är speciellt förtjust i Microsofts regler och agerande. Hur som helst så är det trevligt med större stöd för Linux.

iampenguins bild

Ligger i linje med hur asiatiska aktörer även arbetar på att ta sig bort från en viss annan plattform vilket kostar dem miljarder årligen pga. spam, virus och trojan angrepp med mera. Troligen innebär det där att ultra lätta kletar av sig utveckling på övrig marknad eftersom det kommer utvecklas en hel del mjukvara för dem likt det gjorde på den tiden då Windows var självklar pirateware, och företag och idéela utvecklare skapade populär mjukvara vilket drev Microsoft till att pluppa ur sig några fler Windows utvecklingar, innan de gjorde draget Vista - Precis vilket du uttryckte med: "Från denna position ligger sedan vägen öppen mot de större datorerna. Se upp, here Linux comes!"