Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Presentation: Linuxportalens äldsta nybörjare?

Jag vill härmed presentera vad som måste vara Linuxportalens äldsta nybörjare. Medlem gruen fyller 86(sic!) år i sommar och har aldrig tidigare använt Linux. Dator, javisst länge. Men aldrig Linux eller någon annan UNIX för den delen. Han har varit arkitekt i sitt yrkesliv och kört diverse Windows-CAD, vanligen Autocad. Den finns inte till Linux men det finns annan CAD, exempelvis Arcad som är inriktad på arkitektur.

 

När han nu behövde en ny dator så varför inte testa Linux på den också och se om det kan vara något.Nu när han hade en kunnig granne (HOTH) som kunde installera datorn för honom så var det inget att tveka på. Nyfiken har han alltid varit och fortsätter att vara. Är man så pigg och nyfiken när man kommer till den åldern så får man vara glad. Mycket glad!

 

Det är aldrig för sent att börja med Linux!

http://www.linuxportalen.se/users/gruen

 

----
Linux växer snabbast!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Härligt

Hälsar gruen riktigt välkommen till LP, jag känner mig riktigt ung då.

Medelålder sticker iväg rätt bra, hoppas att det visar sig på inläggen också så att de framstår som mogna, eftertänksamma och erfarenhetsbaserade.

iampenguins bild

Välkommen!

 

Ifall det är intressant, fungerar AutoCad med flera CAD mjukvara under Wine (Wine 1.0.Innocent. Den har sk. Silver status, och även Gold status. Det var lite trix att få igång det, men det verkar vara lättare nu.

(Wine är en lösning under Linux vilket tillåter att installera och köra Windows applikationer. Vissa mycket bra, vissa mindre bra. Men varefter tiden går, blir många fler program utan problem att köra utan att göra mycket mer än att installera, eller några små "tweaks"). Se http://www.winehq.org och även http://appdb.winehq.org/appbrowse.php?catId=59 (för CAD applikationerna och hur de ligger till i Wine).