Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Semesterhälsningar

Årets semesterresa gick till Sälen där vi skulle bo i en stuga på Lindvallen. Ja, det går att bo på stuga i en skidort även utan snö på sommaren. Resan dit gick via Karlstad där vi bodde över på hotell och turistade lite i stan. Vad kan detta ha med Linux och open source att göra? Jo, på bästa plats på utflyktön fanns ett anslag med reklam för Ubuntu. Komplett med avrivningsremsa med adress för nedladdning och allt. Mycket bra initiativ! Vi bodde i Sälen en vecka och besökte bland annat tomteland i Gesunda utanför Mora och såg även, självklart, tillverkningen av dalahästar. Därefter fortsatte vi till svärföräldrarna under ytterligare en vecka.

 

Idag gjorde vi en dagsutflykt till Nordens ark i Bohuslän någon mil norr om Uddevalla. Där såg vi bland annat ett djur med en viktig koppling till Linux och, framför allt. open source. På svenska heter det mycket gulliga djuret Röd Panda. Men det är mer känt under sitt engelska namn; Firefox!

 

---

Linux växer snabbast