Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Internetbubblan som alltid hänger med dig

Nu kan du ha surfzonen i fickan. Med Huaweis nya batteridrivna 3g-modem behövs varken strömsladd eller nätverksuttag. Allt som krävs är 3g-täckning.

Äntligen så slipper man kontaktproblem... Bara att ha med den trådlösa prylen i fickan och man är alltid uppkopplad. Fifigt, för de som inte redan har modem inbyggd i datorn eller som mobilt behöver ansluta fler än en enhet till nätet.

 

Läs mer på

http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/internet/article664870.ece

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

ein.anderssons bild

 Jasså, laddar den sig själv med då?

Självklart måste man släpa med sig laddare också, bara korkat påstående att den är sladdlös, om man vill köra den mer än typ 3-5 timmar.

 

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

leochingkwakes bild

Känner mig allmänt korkad idag. Är det mobiltelemodem det snackas om? För modem för mobilt bredband till datorer har ju aldrig haft egen kraftkälla.

ein.anderssons bild

 ICE (NMT) har faktiskt egen kraftkälla, ett batteri i sitt modem.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

andys bild

Det måste finnas en anledning atill att den är batteridriven, den innehåller wlan och verkar ha en funktion att koppla upp datorer.

 

Jag antar att den är som en router som delar ut ipadresser till mer än en dator, kör man med usbsladden så så får den nog strömförsörjning därifrån.

 

Låter klockrent om det är en "router i fickan"

 

Har nu kollat up det närmare , det är precis vad jag sökt eftter "ventelo mobile gateway"

hoths bild

Prylen kan även beskrivas som en 3G-mobil med trådlöst wifi nätverkskort, fast utan display. Därför har den även ett eget batteri. Man kan ha den i fickan, väskan, eller var man nu vill.

----
Linux växer snabbast!