Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Android-telefon som datormodem

Detta är ett tips till de som har Android telefoner och speciellt lämpligt för de med fast kostnad för obegränsad surf. Telefonen går att använda som ett modem. Det som krävs är att man tjudrar (tether) telefonen till datorn.

Det finns flera sätt, mer eller mindre svåra. Jag fastnade för en enkel metod som inte kräver att man root-ar telefonen men som kräver att den är ansluten med USB. Det senare är inte så dåligt eftersom telefonen ständigt hålls laddad. Tjudrar man via wifi så drar telefonen väldigt mycket effekt vilket begränsar surfningen.

Gör så här:

- Installera EasyTether på din telefon, sök på Market

- Installera EasyTether på din dator (Ubuntu 10.4+ resp. Fedora 13+)

- Anslut USB-sladd i dator och telefon

- Starta EasyTether i telefonen och följ instuktionerna

- Starta EasyTheter på datorn (se instruktion i telefonen)

- Klar! Nu finns ett nytt nätverkskort som du kan surfa med!

 

Använd hårdvara för min uppkoppling.

- Dator, Acer Aspire One med Linux Mint, Debian edition

- Telefon, Sonyericsson Xperia X10 mini pro, Android 2.1

- USB-sladd, befintlig laddsladd från telefonen

 

Uppdatering:

Som ide så funderar det för alla telefoner och Android-versioner där man inte vill roota sin telefon och att man tycker det är bra att man laddar telefonen samtidigt som man surfar.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danjeels bild

Men visst har väl alla telefoner redan tethering som standard? Jag vet att jag hade det på min gamla hero som körde 1.5 från början. Kan ju varit HTC-specifikt, men kör nu 2.3 AOSP-rom och där finns också tethering redan inbyggt. Detta kom i AOSP från v2.2 skulle jag tro, tillsammans med wifi-tethering.

Det kom med v2.2 och han använde en xperia X10 mini pro och dom har bara 2.1 från ericsson.

Så med detta så slipper du roota din telefon vilket alla inte vill göra.

hoths bild

Ja, det var helt rätt. Uppdaterar bloggen att det gäller Android 2.1.

Men, tipset fungerar bra som ide för alla Android-versioner som man inte vill roota och där man tycker det är bra att koppla ihop dator och telefon med USB. Har du USB ansluten så laddas telefonen samtidigt som du surfar.

(Har varit bortrest.)

----
Linux växer snabbast!