Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linux och Sveriges Radio

Hallå där ute i vintermörkret!

Finns där någon som kan berätta hur jag ska gå tillväga för att kunna lyssna på P2 o andra kanaler på radion?

En god vän har installerat Ubuntu 9.10. Jag har försökt installera Real Player utan resultat.

Tilläggas bör att jag är en ganska kass typ vid tangenterna, men som i alla fall hämtade hem Spotify! Yes!

 Jag är tacksam för hjälp i form av enkla instruktioner. Så skriver Hypericum, som också passar på att önska er alla God Jul.

 

 

 

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Välj windows media istället för real media så bör totem kicka igång (ev. fråga om du vill dra hem codecs)

---------------------------------------

 

FoHs bild

Som Kristian säger så bör det vara den enklaste lösningen förutsatt att det fungerar.

Om inte kan du test att installera Real Player med Medibuntu-paketarkivet. Du hittar instruktioner för det på den här sidan: http://www.medibuntu.org/

Jag är dock lite tveksam till huruvida det fungerar bra som plugin för webbläsaren.

pbs bild

Real Media-filer borde väl kunna spelas upp med MPlayer?

Kristians bild

Javisst, men då måste du ta bort gnomes mozilla-plugin (som i regel är förinstallerat) och ersätta det med mplayers vars UI är ganska kass i jämförelse med totems (ingen spolfunktion bland annat). Däremot föredrar jag mplayer för filmuppspelning då den är väldigt resurssnål och klarar de allra flesta codecs och containers (givetvis beroende på hur den är kompilerad)

---------------------------------------

 

FoHs bild

Håller med, mplayer-plugin har jag inte haft några trevligare upplevelser med. Gjorde som du föreslog tidigare i tråden, och fick mycket riktigt en förfrågan om att installera ytterligare plugins. Kunde välja mellan xine, vlc, mplayer, totem och... något mer. Tog Totem och det fungerar utmärkt på SR iaf.

Kristians bild

Som albert säger så kan man detaljstyra vilka moduler som ska hantera vilket innehåll. Därmed är man inte tvungen att avinstallera ett plugin för att kunna använda ett annat. men jag brukar nöja mig med ett enda för ljud och video (utöver flash)

 

---------------------------------------

 

Vad ska du med spolfunktion till när du lyssnar på radio?

Jag använder mplayerplug-in och där går det att spola (självklart gäller det inte radio), vilket mplayer plugin är det du menar? (länk till hemsida kanske så den inte blandas ihop med dom andra som finns)

Jag brukar för övrigt lyssna på radio via mediaU (den sidan gjorde asus bra med eeepc)

Kristians bild

När jag lyssnar på gamla sr.se-program via hemsidan finner jag ingen spolfunktion, vilket jag har i totems plugin. Kanske har Ubuntu inte samma version som du

---------------------------------------

 

johnh3s bild

Jag har MPlayer insticksmodul för Mozilla installerat. När jag lyssnar på SR radio så ändrar jag ej inställningarna nånstans utan låter det vara som det är. På Windows Media. Då går radion igång automatiskt.

(Det ser ut som det är Totem som spelar)

Det behövs inte installeras Real Player eller Mplayer.

hypericums bild

Det var många goa tips jag fått av er!

Tusen tack. Nu återstår det som för er är en barnlek och för mej svårt. Det är naturligtvis så när man är nybörjare.

Kul med forum med så mycket kunskap i.

Hälsn H

FoHs bild

Tror det till och med är en barnlek för dig att följa det tips som Kristian gav Smile Det är ju rent av mycket enklare än att installera Real Player!

alberts bild

I gentoo fick jag lov att gå in på about:plugins och se efter vilka plugins som var aktiverade. Sen fick jag avaktivera den ena mplayer pluginen (det finns två stycken). Dessutom finns det en vlc plugin om man har det installerat. Lite snurrigt. Man får helt enkelt testa att aktivera och avaktivera olika plugins tills det funkar.

Fast jag tycker det är lite synd att nästan alla andra sajter funkar out-of-the box, alla utom SR. Trots allt har SR mycket högre kvalité på sitt utbud än någon annan svensk mediekanal. Särskilt P1.