Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Asus EEE på onoff

http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/57943?opendocument&markID=...

 

Det ser ut som om OnOff tänker börja sälja Asus Eeepc.  Man kan i alla fall boka i webbutiken.  Jag TROR att det är 701-modellen de säljer.  Dvs med 7"-skärm. Den är den äldre varianten, den nya heter 900 och har större lagringsutrymme och större skärm. Dessutom står 901-varianten med den strömsnålare Atom-processorn runt dörren.

 

Jag ligger nog lågt. 901:an verkar så mycket bättre att jag nog skulle gräma mig om jag köpte en av den gamla modellen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Siba planerar också att sälja eeepc... Dom som förbokar är dessutom med i en tävling där vinnaren får sin eeepc gratis Smile~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

iaidokas bild

OnOff har tydligen också en sådan tävling.

 

Test.

Test.

mikaeljs bild

Ok... det är ju lite häftigt. Dock känns det inte allt för lockande att delta Smile ~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

polters bild

Även netonnet har haft den ett tag.

bluestreaks bild

Äntligen får vi den störtsköna, lilla apparaten här också. Har gått och tänkt på den ända sedan den släpptes i Asien förra året. Helt suverän storlekt och vikt, perfekt att släpa omking på när man är student. Behöver ju bara knacka anteckingar på lektioner och föreläsningar, samt kanske dra igång någon presentation vid tillfälle och jag kan ärligt talat inte tänka mig en bättre maskin än en Eee PC.

 

Fast jag gör nog också så att jag väntar på Eee PC 901. Atom verkar långt mycket bättre på strömsparningsfronten än den Celeron Mobile 700-serien och även 900 är bestyckade med. Dubbla kärnor i 1,6GHz som äter 0,5W är inte så tokigt och jag bryr mig inte nämnvärt att det inte går att spela Crysis eller andra saker som vissa stollar verkar vilja att en ultraportabel ska kunna göra.

 

Hoppas bara att vi får både Linux och "det där andra systemet" att välja på, även här i Sverige. Skulle bli så våldsamt arg och besviken om de beslutade att bara sälja varianten med "det där systemet".

It's not the fart that kills, it's the smell!

fnurrs bild

På onoffs hemsida står det bara Xandros som os.

/Fnurr

rolandfranss bild

Jag väntar in ett antal 701 i slutet på juni. Har testat 901 men den kändes betydligt segare i grafiken. Sen kan man ju fundera över vad man ska ha den till. När skärmarna blir större och vikten ökar tycker jag personligen att det känns onödigt att släpa runt på ännu en laptop..

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

nope.. "sudo rm -rf" doesn't mean read manaul really fast...

Lasps bild

Eee pc konceptet kommer tydligen i det stationär slaget också!

Blir bra marknadstryck på datorer för folk som vill surfa och maila.

http://www.idg.se/2.1085/1.163996

iaidokas bild

Jag har velat lite kring ny stationär också.  Tänkte byta innan den nuvarande rasar av ålder, fläktarna har redan börjat surra.  Det blir nog en sån där stationär variant hit också. Sen jag slutade spela andra spel än emacs så har behovet av stygga prestanda gått ner markant, och suget efter något tyst som inte tar så mycket plats gått upp i samma grad.

Test.

Test.

Kristians bild

Ja tetris och alienmangel har ganska mjuka systemkrav Smile

---------------------------------------