Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Forumsektion och PCLinuxOS..

Många pratar om och använder PCLinuxOS både här och där. Själv är jag mycket nöjd med PCLinuxOS2007 och ska mycket snart gå över till 2008. Funderade lite och kom att tänka på att det är märkligt att Linuxportalen inte har någon PCLinuxOS sektion på sitt forum. Det är trots allt en av de högt rankade GNU/Linux distributionerna. Enligt mig och flera spöar den Ubuntu lätt, och saker och ting fungerar som de ska även om man lagt till testing i repo uppdateringar.

 

Kanske man ska önska sig en sådan forumsektion till midsommar?.. Jul känns alldelles för långt borta på något sätt...

 

(i övrigt ligger ATI mer och mer illa till på min lista. Nästa grafikkort blir Nvidia helt klart som ATI verkar klanta bort sig mer och mer. Annars har mina ATI kort funkar väldigt okej i PCLinuxOS, där Ubuntu misslyckades fatalt direkt bör nämnas).

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Jag tror faktiskt inte att PCLOS används i alls så stor omfattning som Distrowatch visar. Det är ytterst sällan jag stöter på någon som kör PCLOS. I Sverige tror jag att användarantalet är ytterst litet, men jag kan ju ha fel, och i sådana fall kanske det är rätt att ha en sådan avdelning. Mandriva/PCLOS kanske?

iampenguins bild

Själv satt man på Ubuntu, och när 7.10 kom blev man rätt besviken när nästkommande patch pajjade trådlösa nätverket, xorg.conf med mera. Allt jag kan säga är att jag förväntade mig inte att PCLinuxOS skulle vara bättre än Ubuntu när jag fick rekomendationen. Jag blev minst sagt förvånad. Utifrån erfarenheten sedan dess, och testat senaste Ubuntu nyligen, samt några andra distro's måste jag säga att jag förstår varför PCLOS ligger högt på distrowatch.

 

Däremot kan jag hålla med dig att användarantalet troligen inte ligger så bra till i Sverige, men som jag förstått det är PCLOS stort i andra länder. Men det kanske kommer igång. Översättningar till Svenska har kommit igång och det verkar tuffa på med mer svenska användare på fåtalet svenska IRC kanaler som dykt upp. =)

jonasbjorks bild

Nu finns ett PC LinuxOS forum. Önska och du skola få (gammalt LP-ordspråk) Smile

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iampenguins bild

Trevligt trevligt. Får hoppas det lockar till sig lite PCLOS användare/nyfikna. Smile