Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Återpåpekande: Linux är inte Windows

Värt att påpeka både då, nu och senare:

 

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm

(engelsk artikel, ledsen)

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Och måste hålla med, både då, nu och senare, de e ju så :=)

-------------------------------------

www.jentin.com

iampenguins bild

Just ja.. personligen kan jag inte hålla med om slutet i artikeln, men en del. Det sker förändringar på marknaden just nu som vrider på det hela en hel del för privatmarknaden. Men som observation på släktingar, som min brors familj där de köpt in Mac, så var det helt klart perfekt för dem, även fast de är nöjda på sin stationära med Linux innan och fortfarande är det.

oabocws bild

Ja. Linux finns på privatmarknaden (Lenovo, Dell, Asus för att nämna en del) och har länge funnits på servermarknaden.  Det ändrar i mitt tycke inget i artikeln ovan. Linuxutvecklingen sker inte med desktopmarknaden, eller någon marknad alls, framför ögonen.. sen att det råkar passa hyffsat bra.. ptja det kan väl räknas som bra eller dåligt.

iampenguins bild

Ändå är Linux utvecklat så pass att det faktiskt numera är riktigt okej att passa in i många företagsmiljöer/organisationer. Ska bli riktigt intressant att se hur det ligger till om 2 år drygt. Windows 7 kommer ju inte förän 2010 så på de få åren dit, kan enormt mycket ske som skakar om marknaden för desktopmarknaden rejält både på privatsidan och organisationssidan. Jag tror vi är förbi de här åren då många av oss sa i stil med att nästa är slår det genom osv. just för att nu är det riktigt mycket olika Linux artiklar, även ända ut i se och hör blaskorna. IDG har ökat dramatiskt med sina artiklar i ämnet sedan 2 år tillbaka. Många journalister man pratar med konstaterar att de verkligen inte trodde att det skulle vara sådant här tryck med artiklar år 2008 exempelvis.

Jag tror att nu är GNU/Linux verkligen på väg att slå genom en riktigt viktig serv, och jag hoppas verkligen inte att jag har fel för det skulle göra så himla mycket för väldigt många människor, speciellt de som inte har råd med dyra OS, vilket antingen kräver en massa hårdvara eller har en viss dator som krav vilket kostar massor. Med det syftar jag verkligen då på ultra lätta laptops och datorer vilket är starkt på g nu genom det du nämner med Lenovo, Asus, Znote osv..)