Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Man blir så trött på ett visst företag..

Hmm, är inte det här missbruk av dominerande marknadsställning?

 

http://www.itbusiness.ca/it/client/en/Home/News.asp?id=48359

 

Att det företaget gynnar utvecklingen i världen är pyttsan!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bluestreaks bild

Nja, det beror väl på hur man ser på det. Dels så är det bra att man försöker hindra den digitala smittan som heter Windows XP från att bli ännu större. Dels från affärstänkandet är det vettigt då man håller kvar kunder och företag i sitt grepp med en produkt, även om det inte är den senaste.

 

Jag kan inte med välmening påstå att det är bra att ett 7 år gammalt operativsystem fortfarande ska installeras, oavsett vilken storlek på maskinen i fråga. Glad i hågen över Eee PC när den kom för nära på ett år sedan och den vid tillfället endast hade Linux som valbart operativsystem. Självklart är både företag och kunder så hjärntvättade att de måste peta in Det Där Systemet™ på precis allt och nu kan man köpa varenda UMPC (eller vad de nu kallas) med det förinstallerat. Jag blev grinig. Varför i Zeus rektum ska man bedröva en sådan apparat med Windows XP när man lika gärna kan använda Xandros eller Linpus eller vilken annan distribution som helst som inte drar mycket kapacitet för att göra ingenting? Inte som att man vipps får fler funktioner egentligen, mig veterligen kan man ordbehlandla, surfa, eposta, chatta och snattra via Skype lika bra i Linux som man kan i Windows.

 

Nä, lika bra att jag inte bryr mig. Världen kommer ändå aldrig att lyssna.

It's not the fart that kills, it's the smell!

hoths bild

Tänk tvärt om, det är positivt!

 

Microsoft begränsar prestanda på de ultra-portabla datorerne, så... elakt? Eller? Hur kommer användarna och tillverkarna att reagera? Bägge vill ha bättre datorer, att använda respektive sälja. Får de inte köpa/sälja med XP, så måste alternativ väljas. Och in från kanten kommer... Linux! Där finns inga sådana begränsningar! Världens chans för Linux, med andra ord.  Cool

 

----

Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

lundatoks bild

Det roliga är att dom kommer att sänka kostnaderna för att konkurrera med ett fritt OS.

-- Blog

< jedigest > <a href="http://www.linuxportalen.se/forums/2008/05/14/paying-it-forward-sun-ultra10">Du vill ha en SUN</a> < /jedijest &g