Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Helt appropå på sidan av FRA och det nya Sverige: Reklam för Nazist Propaganda i "Hej Hej Sommar..." (SVT, Barnkanalen).

Vad i.. helvete?!?

 

Jag satt med min son och tittade på "Hej Hej Sommar" SVT Barnkanalen idag. Trodde inte mina öron först. Men kollade nu upp det på nätet:

 

SVT Play:

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?a=118333...

 

"Sandra är uttråkad och bestämmer att Svante ska med ut och campa. Chatta med Sandra och Svante om camping."

 

Gå till mellan 07:20 - 07:35:

 

Han (Svante): "Du förresten jag hittade en bok här som heter Mein Kampf... som är typ så här, om man... ... är nån tysk bok..

Hon (Sandra Dahlberg?): "Ah! Men ta med den ändå! (entusiastisk ton)"

 

Allvarligt?!?!?

Så det är reklam för nazist propaganda man betalar sin TV licens för? Jag ringde och sa upp min TV licens just rakt av med hänvisning till detta och bad dem dra åt helvete med sina nazist sympatier. Ni andra gör som ni vill, men jag sponsrar inte sådant skit.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Det löjligaste jag hört. Hoppas du skämtar.

 

"Så det är reklam för nazist propaganda man betalar sin TV licens för?
Jag ringde och sa upp min TV licens just rakt av med hänvisning till
detta och bad dem dra åt helvete med sina nazist sympatier. Ni andra
gör som ni vill, men jag sponsrar inte sådant skit."

Tror du att världen blev en bättre plats att leva på för att du inte har samma humor som en del andra?

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

När jag tänker efter så är ditt arga inlägg i bloggen ett storartat exempel på god humoristisk sed. Skrattande

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

jonasbjorks bild

Jag tror iof inte det är humor om man har släktingar som mördades i kriget initierat av herr Hitler.. Det tråkiga i den här historian är nog att man begår lagbrott om man vägrar betala licensen.. En dag kommer kronofogden och knackar på dörren och vill casha hem pengarna.. Tror det hade varit bättre att framföra missnöjet till Sveriges Television.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iampenguins bild

Då ska de först bevisa det hela. Saken är den att om de kommer och vill ta reda på det, så kan jag hänvisa till lagar om att jag har full rätt att neka dem tillträde. Och det är en stor myt att det finns "pejlarutrustning" vilket kan förtälja om det finns en tv apparat eller inte i en specifik bostad som ligger bland flera, eller i ett villaområde.

Och för att de ska få komma in, krävs då en husransakan/fullmakt. Och för att få en sådan måste straffet vara mycket mer omfattande än böter.  Har vänner som gör på det sättet, och gjort på så vis så länge jag kan minnas.

iampenguins bild

Att du ens refererar det där till humor... Anser du att andra världskriget också var humor? Är Hitler humor med sin ideologi om hur världen ska se ut?

 

Hur i helskotta kommer man på att skriva ett manus där man ska på utflykt och tar med en bok som är tysk och heter Mein Kampf?

 

Du är den första som länkar ihop det där till humor. Av alla jag visat det där för idag, hänvisat till har samtliga reagerat allt annat än att det skulle vara bra, eller humor. Och nej, jag skämtar inte.

polters bild

Givetvis är inte andra världskriget humoristiskt i första hand. Jag tycker dock att det går alldeles utmärkt att skämta om det, precis som om allt annat. Vissa kommer att ta illa vid sig, men så är fallet oavsett vad man skämtar om. Jag anser att vissa saker är väldigt hemska. Ett skämt som inte var speciellt roligt är inte en sådan sak.

 

iampenguins bild

Ehm.. Jag tolkade det inte som ett skämt över huvudtaget. På vilket sätt är det där ett skämt, eller tänkt som ett? Jag uppfattade det inte som ett skämt. Jag uppfattade inte ens att det var frågan om ett skämt med det hela.

 

Main Kampf är främlingsfientlig propaganda. Och det hör verkligen inte hemma i ett barnprogram. Och är det tänkt att vara ett skämt, placerat där för att inga barn ändå skulle fatta eller relatera till det, då kan man anta det är planerat. Jag har svårt att se hur man som manusförfattare bara "slänger" in en sådan sak, och att artister/skådespelare inte reagerar mot det därtill. Ni ska veta att det var på liknande sätt som nazityskland skapades, där man förde in små saker i media här och där vartefter, eller i hur man uttalade sig. Och barn snappar upp enormt mycket mer än man tror (och det gör även vi vuxna också) för att sedan längre fram, till och med mycket längre fram uppmjukats på så sätt att "det är väl ingen fara för alla skämtar om det" eller att man inte reagearar därför att det avdramatiserats och historien "skrivits" om psykologiskt.

 

Kan låta paranoid, men då ska man vara medveten om hur precis lika paranoida röster som hördes innan och precis när grunden för nazi tyskland lades, och många andra diktaturer genom historien.

Därav reagerar jag så starkt oavsett om det kanske leder till något eller inte. Om ingen reagerar, då har vi ett problem.. ett stort problem.

polters bild

Nu vill jag vända på detta för jag håller inte med dig över huvud taget. Jag är ganska övertygad om att den största orsaken till att främlingsfientlighet sprider sig är på grund av att vi inte pratar om det. Man behöver diskutera sådana saker, och försöka berätta för barn och vuxna varför det är fel, precis som man behöver debattera med SD för att få fram vad de egentligen tycker. Det handlar om okunskap. Okunskap kan motverkas, men inte när någon är så klart känslosam över saken som, till exempel, du är. Man behöver avdramatisera något innan man kan prata om det, och på det viset är skämt väldigt bra.

iampenguins bild

"Okunskap kan motverkas, men inte när någon är så klart känslosam över
saken som, till exempel, du är. Man behöver avdramatisera något innan
man kan prata om det, och på det viset är skämt väldigt bra."

 

Du kommer aldrig komma ifrån den känslosamma delen hur man än gör, när det handlar om vad som helst. Att tro att man gör det och att man behöver avdramatisera ämnet går inte. Förklara för mig hur det ska gå till. Människor är inte robotar. De är levande organismer vilket fungerar grundläggande pga känslor. Och vad är det jag pratar om ovan? Är det okunskap? Är den tidigare faktum och erfarenhet okunskap?

 

Du är övertygad om att den största orsaken till främlingsfientlighet är att vi inte pratar om det? Intressant, för det är precis vad jag gör med det här blogginlägget. Jag markerar att jag tycker det är fel. Har du någon aning om hur direkt allvarligt misstag det är att avdramatisera något som nazism? Eller är det så att du egentligen menar något annat med definitionen avdramatisering? Och hur i helskotta avdramatiserar du ett krig, koncentrationsläger, gaskamrar, massgravar? Det gör du bara inte om du vill stå för att okunskap ska motverkas och att man verkligen pratar om saker som de verkligen är.

polters bild

Det är inget misstag att avdramatisera det. Jag är övertygad om att ingen kommer våga att prata om det, ställa frågor, osv, om alla reagerar som du. Jag gillar inte att man svarar på sådana saker med ofiltrerade känslor, eftersom man så lätt går för långt på andra hållet. Jag tycker det är självklart att man bör tänka sig för, fundera på varför de kan ha tagit upp Mein Kampf i ett barnprogram, försöka reflektera lite kring det. Vem vet? De kanske hade en jättebra tanke bakom sina handlingar, men att det i praktiken blev osmakligt. Jag tycker inte att det var rätt att göra så på det viset de gjorde, men jag tycker verkligen inte att trampet är speciellt djupt i klaveret.

Jag är ledsen om det upprör dig, men jag tycker faktiskt att det mesta går bra att skämta om, för skämt är bra för att avdramatisera, rensa ut lite känslor, men inte minst för att väcka lite tankar kring ämnet. Det är speciellt ok med skämt nu efter drygt 60 år sedan andra världskrigets slut. Det är klart att vissa alltid kommer att bli upprörda, men jag ser inte det som ett problem. Man kan inte alltid uppskatta allting alla gör och säger, det gör det dock inte fel att säga eller göra någon av dessa saker.

kimjohanssons bild

Att du ens refererar det där till humor... Anser du att andra
världskriget också var humor? Är Hitler humor med sin ideologi om hur
världen ska se ut?

 

 

Med ditt resonemang så finns det en hel del "Hasse och Tage" och "Monty Pythons Flying Circus" som inte är humor. Detta enligt formen "Tycker du att en spik i foten är humor?" och "Att Zulukriget är humor?". Efter att ha gjort vad som krävs i denna situation så har jag tittat på avsnittet och ser dessutom att Sandras reaktion är  den Tankspriddas och killens är oförstående då han  verkar tänka "Få se, Kampf måste vara tyska för att campa". Jag tror det finns tillräckligt många barn som förstog det för att motivera den lilla fadäsen.  Annars frågar de sina föräldrar och förhoppningsvis får de ett svar av dem som inte gör barnen till nazister.

 

 

Att du frågar mig "Anser du att andra
världskriget också var humor?
" ser jag bara som vanlig hederlig "guilt by association" menad att tysta motstånd i den fria debatten. Ingen vill ju stämplas som den som har sympatier med Nassarna eller som den som skrattar rått åt journalfilmer som visar bombningar av civilbefolkning.

 

 
Hur i helskotta kommer man på att skriva ett manus där man ska på utflykt och tar med en bok som är tysk och heter Mein Kampf?

 

 

Se ovan, kanske var det den tanken de hadde.

 

 
Du är den första som länkar ihop det där till humor. Av alla jag visat
det där för idag, hänvisat till har samtliga reagerat allt annat än att
det skulle vara bra, eller humor. Och nej, jag skämtar inte.

 

 

Om jag vill testa ett skämt så bör jag inte göra det på närstående eller liknande då de troligen bara skulle skratta för att göra mig till lags. Av samma skäl kan folk som läst/hört din åsikt i sammanhanget varit rädda för att stämplas som Nazistsympatisörer. "Alla andra tycker såhär" är inte motiv nog för att jag skall byta åsikt.

 

 

Efterssom många verkar uppfatta situatuonen som klart upprörande så är det min plikt att balansera med en mottsatt ståndpunkt.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

iampenguins bild

Okej, jag är upprörd, och tydligen blev rätt många andra det också, efter att jag ringde och frågade SVT vem som fick hjärnblödning.

 

Men okej, jag kan förstå dig på det sättet du beskriver ovan. Men fortfarande är det riktigt illa att man i ett barnprogram trots allt överväger och implementerar något sådant, och därtill som något sorts skämt.

Och det är rätt stor skillnad på tankspriddhet och ohövlighet. För det är så min son uppfattar Sandra Dahlberg i programmet. Han frågar ofta varför hon är dum mot den andra, och varför hon inte verkar snäll, eller varför hon slänger saker omkring sig (får man göra så pappa?). Och då är vi som föräldrar inte stränga eller har på agendan dagligen att prata rätt och fel om sådana saker, ändå reagerar han på det direkt (kul att han reflekterar).

 

Tiderna just nu är lite turbulenta. Som förälder reagera jag mot sådant här. Speciellt som det verkar som om det finns en betydande mängd föräldrar, om man ska summera senaste 2 månadernas media, vilket rätt av skiter att reagera och bry sig, vara föredömen etc.

 

Och i min del var det inte riktigt så att jag försökte stämpla dig som en sympatisör. Även jag är öppen för argumentation, annars hade jag inte skrivit en blogg om det där tillfälle ges att kommentera.

JanPihlgrens bild

Jag tror nog inte att författarna avsåg det hela som ett skämt.

Även jag tycker att detta är smaklöst. Jag håller nog med iampenguin även om jag kanske tycker att det är lite att överreagera att säga upp licensen.

Men i sak håller jag med honom, Mein Kampf hör inte hemma i ett barnprogram.

//en som är något till åren kommen.

elwiss bild

Särskilt kul skämt var det väl inte, men din reaktion är märklig. En bok är en bok är en bok. Jag har massor av släktingar och bekanta med släktingar som dukade under i någon av alla våra kommunistdiktaturer (pick one). Jag skulle inte börja morra för att ngn nämner Maos lilla röda eller kräva munkavle på Ohly när han uttalar sig som kommunist för det.

mindlights bild

Som vanligt glider Elwis in med mina erfarenheter och tankar... eller är det tvärtom? Smile

iampenguin, Sverige är ett fritt land och vi har åsiktsfrihet... du får tillochmed sälja tvn som du precis gjort... i sann demokratisk anda.

Personligen tycker jag du brusar upp och dömer lite väl hårt...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

iampenguins bild

Jag säljer inte TV:n. Är du vansinnig? Jag betalar helt enkelt inte avgiften. Det är bara att glömma.

 

Men då brusar väl alla andra föräldrar man pratat med, samt släktingar med flera upp också, och då förklarade jag även att det var tänkt som ett skämt, ett dåligt ett därtill. Japp Sverige är ett fritt land, och vi har åsiktsfrihet, till en viss gräns; Det är när man börjar sprida vissa åsikter som det hela klassas som hets mot folkgrupp med mera. Vad tror du händer om du går till en skola och försöker intressera studenterna i den där boken, genom vitsiga camping skämt? Prova så får du uppleva att din sk. syn på åsiktsfrihet är rätt kass när du åtalas för hets mot <ange resten av världen här> med mera.

 

Det är inte undra på att de lägger ner en massa program och sågar i SVT. Uppenbarligen är det något som inte är som det ska i någon del av den organisationen.

kimjohanssons bild

Men då brusar väl alla andra föräldrar man pratat med, samt släktingar med flera upp också

 

Huvudet på spiken, grupp-psykologi i sin fulla prakt! 

 

Jag minns många gånger när ett högröstat gäng upprörda vuxna ropat på bojkotter osv. Folk i allmänhet gör sig sällan besväret att tänka efter utan har väl en person sagt en sak så maler de andra på i det spåret. Det är ju rätt lätt att "inse" det hemska med att "boken" som AH skrev med hjälp av sin pojkvän RH kommer att göra barn till Nazister bara de hör titeln.

 

Ok, jag hörde namnet AH redan som  fyra- eller femåring och titeln på boken har väl hängt kvar lika länge. Men inte blev jag NN för det eller gav mig på att läsa skräpet. NEJ, därför att föräldrarnas uppfostran och exempel är VIKTIGARE!!!! De flesta dumheter som jag blivit påhoppad med från andra ungar som barn är saker som deras föräldrar lärt dem antingen medvetet eller omedvetet. "Kim, varför flyttar inte ni bara hem? Vi var var ju här först!". Eller som när min mamma fick följande ropat efter sig av en 5-åring,"Negerhora!".För att hon gift sig med en Marrokansk man. 

 

Var hur upprörd du vill, men att "råka" lägga in ett felformulerat( Jo, jag dissikerar sådant för att se om det hade kunnat göras tydligare. ) skämt riktat till de äldre barnen (Och som går över huvudet på de yngre) som tittar på sommarlovsprogrammen kommer INTE göra någon till nazist. Det kommer inte heller ge boken fler läsare eftersom barnen i de åldrarna knappast ger sig på sådana böcker. Och i de åldrarna då de ger sig på sådana böcker så ska redan de ha hört talas om MK och vad den boken ledde till. 

 

Däremot, om man hyshar ner boken och vadderar in barnen i en skyddad verkstad som många verkar vilja göra, så är risken stor att de av misstag ändå läser boken när de växt upp och då reagerar som "ÖH, en konspiration har försökt hålla denna ' sanning' hemlig för mig... DÖDA!!!! ", Beroende på hur föräldrarna uppfostrat barnen. Just detta är en röd tråd. 

 

Varenda gång någon vill ta bort något från TV'n så är det ett tecken på att de låter TV'n uppfostra barnen.

 

Kommer till exempel ihåg hur man hade ett "uppror" mot "Megapython" och lyckades lura i folk att tidningen riktade sig till barn under högstadieålder. Man till och med felciterade delar av innehållet, taget ur sitt sammanhang för att ytterligare svärta ner tidskriften.

 

  Eller den gången Thomas DiLeva klädde ut sig till djävulen med uppmaningen " Man skall göra det man känner för, och just idag känner jag för att klä ut mig till djävul". Det hela följdes av en Debatt ledd av Sievert öholm Och det var helt klart att Ingen av de som debatterade emot inslaget hade förståt budskapet, medan jag och antagligen flera andra små knattar fattat.

 

Och åter till detta med högljudda små grupper. Om T ex en tidning får in protester mot delar av innehållet kan ledningen förledas att till att läsarna inte tycker att de gör sitt jobb. Detta då den som gillar/accepterar de delarna av innehållet knappast känner ett behov av att höra av sig och protestera.

 

Detta är inget jag hittar på utan ett faktum som lärs ut bland grupper som har som livsuppgift att raddera för dem obekvämt innehåll i tidningar och dyl, i vissa fall effektivare och "lagligare" än bokbål. Själv vet jag att Värnamo Nyheter fick närapå dagligen brev som bad dem ta bort den delen av innehållet som jag och ett antal tecknare bidrog med till Debatt-sidan i form av satiriska skämtteckningar. Men VN hade en känsla av att dessa inte utgjorde en större majoritet av läsarna, samt att redaktionen själv gillade bilderna.

 

Därför brukar jag numera mot-protestera för att tydligare visa att det finns en annan åsikt. Vart ringde du när du skällde ut dem för omnämnandet av titeln på boken?

Om jag någon gång i texten råkat dra obehagliga paraleller a lá "Guilt by accosiation " så ber jag om ursäkt. Skyller på upprördhet över all denna upprördhet.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

Ärligt talat så har en del dumheter jag gjort som barn mot andra, varit sådant jag lärt mig hemma...

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

iampenguins bild

"Ok, jag hörde namnet AH redan som  fyra- eller femåring och titeln på
boken har väl hängt kvar lika länge. Men inte blev jag NN för det eller
gav mig på att läsa skräpet."

 

Jag försöker inte titta inte på mig själv i det hela. Jag inser att alla människor är inte som mig. Jag inser att av alla som sitter och tittar på det där programmet är inte psykiskt starka individer som tänker efter före eller under.

Vidare vet jag inte om du har barn, men det känns på något vis i hur du resonerar som att du inte har det, dvs inte är förälder (fast jag hoppas att du är det, eller kan bli det). Att vara förälder är underbart. Men det är även ett lidande. Lidandet att oroa sig för sina barns säkerhet, framtid och liv. Det är inte något man väljer att göra. Det är starka krafter i rörelse hos 99% av föräldrar. Som människa gick man alltid omkring och trodde att man aldrig skulle bli den där föräldern man såg på stan som var irriterade på sina barn, och minsann skulle uppfostra sina barn att inte tjata i affären osv.

Faktum är att man inte har något val i det hela. Naturen har sin gång och det är bara att inse faktum vad man kan göra och inte göra, och allt man trodde var rätt så.. fel.


Det du kallar för grupp psykologi är något mycket mer omfattande än så. Det är starka skyddsmekanismer formade för bra länge sedan. Och med goda anledningar. Och visst kanske det är så att dessa kan skapa olika reaktioner.

 

I min uppfattning "råkar" man inte bara lägga in något sådant. Man råkar inte om sådana saker.

 

"Varenda gång någon vill ta bort något från TV'n så är det ett tecken på att de låter TV'n uppfostra barnen."

 

Vet inte men känns som du hugger saker i sten när det gäller sådana saker och applicera det på gemene man. Det är ett tecken på att något var direkt olämpligt att tillföras i hur de uppfostrar barnen snarare, men det kan vara en miljon ovanpå ytterligare en miljard olika skäl när det kommer till uppfostran av barn.

 

"Därför brukar jag numera mot-protestera för att tydligare visa att det finns en annan åsikt."

 

Förtydligar att jag ser inget fel med det. Jag gör likadant ofta eller påpekar det. Bara för att vi argumenterar här och visar våra olika varianter och syn på saker och ting innebär det inte i stort att jag tycker sämre om folk (såvida de inte uttrycker sig totalt "out of line").

För min del är det bra, just i detta fall, reflekterar man mer på just mig själv som förälder och min roll. Det här handlar mer lika mycket om mina barn, som min egen syn, och min reflektion över hur olika människor är där ute. Och påminner mig att som förälder "överreagerar" man flera gånger dagligen runt sina barn. Det är min uppgift som förälder att göra det i form av att förtydliga de gränser man sätter. Och gränser är en enormt viktig del i uppfostran, precis som värderingar, vilket är en del i hur man värderar och vad som är gränser.

 

"Vart ringde du när du skällde ut dem för omnämnandet av titeln på boken?"

 

SVT's ombudsman. Var mera en fråga än skälla ut dock. Jag är inget monster på så vis Smile

mindlights bild

Nu släpar du in hets mot folkgrupp också.... jahapp.

Okej. Kan du vidareutveckla hur SVTs sommarprogram lyckades med uppsåtet att sprida hatpropaganda?

Att någon tar fram en bok vid namn "Mein Kampf", felaktigt uttalar det "Mein Camp" och sedan drar slutsatsen att det är en tysk handbok i camping.... Man ska vara jävligt uttråkad och ha väldigt mycket fritid för att få det till "Hets mot folkgrupp".

 

Det är bara att acceptera att "Mein Kampf" och Förintelsen är en del av mänsklighetens historia. Att förtiga den delen gör den bara mer intressant för de element i samhället som riskerar att glida fel och hamna i helt sneda kretsar.

Att däremot kunna nämna boken i en sketch påminner om dess existens och DÅ har vi en grund för att diskutera innehållet och historien.... eller så kan vi parkera ungarna framför tvn och skita i vad de matas med...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

iampenguins bild

"Att någon tar fram en bok vid namn "Mein Kampf", felaktigt uttalar det
"Mein Camp" och sedan drar slutsatsen att det är en tysk handbok i
camping.... Man ska vara jävligt uttråkad och ha väldigt mycket fritid
för att få det till "Hets mot folkgrupp"."

 

Ursäkta, men vart drar de slutsatsen att det är en handbok i camping? Och jag har reagerat lite på med ett bortfall av ett "f", där det inte alls är uppenbart då jag hör en svag betoning av ett F i det hela.

 

Men det är även kombinationen av det hela som får en att fundera. Svaret från Sandra blir..

 

"Ah, men ta med den ändå!".

 

Ta med den ändå.... Ah, den där boken som Adolf Hitler skrivit, om sitt liv, och ideologin om hur man utrotar och manipulerar. En väldigt stark bok, vilket värvat flertalet av sveriges farligaste nazist sympatisörer på tidig ålder.

Ta med den ändå på vår riktiga svenska camping ute i vår riktiga svenska skog. Underbart!

 

Och klart jag "släpar" in hets mot folkgrupp. Därför att det är vad rubriceringen blir om du ställer dig på en skola med den där boken och rekomenderar den för folk. Varför testar du inte? Leta reda på ett ex, gå till en aula i en skola och ställ dig där och propagera "Oj titta vad jag hittade! Mein Kampf! En peerfekt bok att ta med på dejten! Eller varför inte när ni åker på semester i Grekland! Eller varför inte när ni ska på svensk campingsemester!"

 

Personligen skulle jag kuta om du gör det på en skola i Tensta efter det.. Men jag kan garantera dig att rätt många komma "brusa upp".

mindlights bild

Andra saker du kan gå i taket på:

Magnus Betner skojar om slakten / massakern i Beslan, Förintelsen, Israel och slakten av urinnevånarna i USA:

http://www.youtube.com/watch?v=YMn2lLfebAs

Magnus Betnér skojar om Fritzl och pedofiler:

http://www.youtube.com/watch?v=PBIjyvMceQU

 

 

Ps. Ditt snack om hets mot folkgrupp i Tensta kan du ju fetglömma då de flesta muslimer jag snackat med genom åren tycker att förintelsen var bra (mest för att de inte kan sin egen historia och vet hur många muslimer som fick sätta livet tillö...)... Men att SKÄMTA om att "Mine Camp" är nån tysk bok att ha med på campingen... att det är hets mot folkgrupp... skärp ihop dig.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

iampenguins bild

Och nu bor det då bara Muslimer i Tensta? Men då kan du ju gå genom Tensta här om en vecka och vifta med Mein Kampf och skrika "Heil Hitler" under en dag så får vi se vad som händer. Blir nog svårt att bortförklara det som ett skämt.

elwiss bild

Jisses, du släpper det inte alls? Har du läst boken själv så att du vet vad du talar om? Önskar du förbjuda den? Vilka böcker och skrifter skall i sådana fall också klassas som "olämpligt" och vem skall få äran att bedöma det?

Jag betvivlar dessutom starkt att ngn bestämmer sig för att bli nazist för att han läser en bok, jag tror det skall mer därtill. Och även om han nu skulle tycka att det var en toppenlära så kan vi tyvärr inte förbjuda åsikter i sverige, bara när åsikterna leder till ett brott, som t.ex hets mot folkgrupp. Personligen är jag dessutom övertygad om att argumentation alltid är det rätta vapnet, inte "göm och glöm".

P.S: För den som inte läst den så kan ni lika gärna låta bli. Det är en tämligen risig skrift i form och språk och som värdegrund för en ideologi är det alltför mycket svammel och oklarheter, inte alls i klass med Smith, Engels och de andra som trots allt hade en tydlig poäng.

mindlights bild

Håller med dig i ditt inlägg, speciellt ditt PS, men nu glider vi ifrån ämnet:

SVT har haft ett tvprogram där programledarna skämtar om sin egen dumhet och okunnighet genom att chansa / tro att Mein Kampf är en tysk bok om camping.

 

Är detta att promota rasistisk / nazistisk propaganda eller är det bara ett (dåligt?) skämt?

 

Min åsikt är:

  • att detta skämt inte kommer lämna ett enda avtryck i världshistorien, förutom om någon googlar på "linux" och "mein kampf". Då hamnar man på denna bloggen...
  • att någon, p g a denna sketch, skulle förledas in i "the dark forces" är i mina ögon HELT uteslutet.
  • att SVT skulle ta och riskera att bli fälld för "hets mot folkgrupp" är högst osannolikt. Den som tror det har troligtvis ingen aning om hur det svenska rättssystemet är uppbyggt och hur sveriges grundlag är utformad. En hint för de som fortfarande tvivlar är att googla lite på ordet "uppsåt".
  • att SVT ö h t skulle vidta några som helst åtgärder för att de förlorar intäkter i storleksordningen 1 st licens är helt uteslutet.
  • att någon på radiotjänst fick en lite sämre dag är däremot rätt troligt.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

iampenguins bild

Jag har läst den. Vi vet båda att det inte tjänar något till att förbjuda.

 

Det jag pekar på är att det var jädrigt olämpligt program att trycka in något dyligt i. Ni har själva konstaterat att barnen i alla fall inte fattar något av det. I så fall kan man fundera över om de hade fattat det hela ifall det inte råkade finnas en bok som handlade om just vad Mein Kampf gör. Man kan väl säga att jag anser manusförfattarna som kompletta idioter. Inser man inte att en sådan sak bör undvikas i just ett sådant program, då har man inte mycket bakom pannbenet.

 

Men vi får väl se. Det kanske blir helt okej att gå omkring med hitler mustach överallt och mena på att det är ett skämt i Charlie Chaplin anda.

 

Verkar vara på modet att försöka bagatellisera saker och ting, göra om dem till skämt och sedan är "det inte så farligt". Naziströrelsens våta strategi och dröm verkar slå genom helt av sig själv med andra ord. Ju mer sådant här, och som bagatelliseras, destå bättre. Till slut är inte nazism något farligt i sig heller. Och kom för fasens inte och påstå att det inte är någon fara; Det har hänt flertalet gånger i historien. Och händer just i nutid därtill.

 

Ett är säkert, det ter sig som att några av er inte riktigt förstår hur allvarligt sådant här är. Låt mig belysa att det är jävligt allvarligt om sådant här blir rumsrent "därför att det är ju modifierat till ett skämt". Organisationer som tjänar på det hela är inga idioter, och kommer utnyttja sådant så fort de får chansen. Men om folk som ni sitter och bagatelliserar det hela, då kommer man dit. Därför att en av nackdelarna med att bagatellisera är att man dödar argumentationen med falsk trygghet.  Då kommer ni inte ha någon reaktion runt sådant som är 10 ggr värre än det här eller direkt menat som propaganda. Kanske är det så ni menar istället.

 

Jag lägger ner min argumentation här dock. Därför att det här är totalt fel ställe att föra denna diskussion på. Dels för att det är LP, dels för en annan anledning vilket jag gör klokt i att inte dra upp här (vilket handlar om ett välkänt faktum runt de flesta tekniker, "nördar" med mera, med vissa undantag).

 

Men jag säger detta till sist. Det är intressant att föräldrar på en hel förskola säger att de inte tänker låta sina barn titta på "Hej Hej Sommar" efter det här.Och med tanke på att programmet riktar sig mot föräldrars barn, har vi rätt mycket att komma med bakom vår reaktion.

mindlights bild

Bagatellisera???

Än en gång försöker du få det till något det inte är.

Det var ett skämt på programledarnas bekostnad. Inget annat. Om det var ett lyckat skämt? Roligt skämt? Nja. Inte speciellt. Men de enda som tog illa upp är de som vet vad Mein Kampf är för något och sätter igång och "rasar" i sann Aftonbladet-anda.

Charlie Chaplin skämtade också om Hitler och hans diktatur där miljoner människor fick sätta livet till. Han var godkänd alltså.

 

"Och kom för fasens inte och påstå att det inte är någon fara; Det har hänt flertalet gånger i historien."

HAHAHA.... jag sätter 1000kr på att inslaget i "Hej hej Sommar" inte kommer påverka nazismens tillväxt i Sverige nämvärt. Du är för go. Snacka om att accelerera på sina egna argument och göra en höna av en fjäder.

"Därför att en av nackdelarna med att bagatellisera är att man dödar argumentationen med falsk trygghet. "

Jepp. Kommer bli en chock för alla de barnen som hade tvn som barnvakt och som verkligen trodde att Mein Kampf var en campingskildring. Vi andra ser till att finnas där när våra barn frågar om Mein Kampf, Adolf Hitler och förintelsen.

Jag är av övertygelsen att denna sketchen faktiskt gynnade den goda sidan mer än den onda då det kanske kommer upp frågor om vad "Mine Camp" är. Troligtvis har dessa 3-4 sekunderna i historien gått de flesta barnen obemärkt förbi.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Angående Sandras svar.. tror du hon vet vad den boken är? Flickan verkar ju inte ha någon vidare koll alls. Jag är också förälder och har barn som ser Hej Hej Sommar. Mina barn tycker Sandra är dålig. Hon är inte ens rolig.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

kanaljes bild

"Won't anyone think of the children!?!"
När han säger bokens titel har f:et fallit bort och blir "Mein Kamp" och det var väl lite sådär småkul i sammanhanget. Tror väldigt få, om alls några barn, kopplar det till boken Mein Kampf. Jag hittar varken propaganda, sympatier eller reklam för nazism och tycker nog du överreagerat en smula.

iampenguins bild

"Tror väldigt få, om alls några barn, kopplar det till boken Mein Kampf."

 

Intressant hur detta går att relatera till kritiska röster mot vad Hitler propagerade för försiktigt när grunden lades i  Tyskland när grunden lades av dem. Det kritiserades starkt emot uttalanden och hur det manipulerade människor, och speciellt unga människor vilket trots allt var framtiden (och varför tror ni att de koncentrerade sig mycket tidigt på att skola mycket små barn med ren hjärntvätt, något som sitter så enormt djupt hos kvarlevande av dessa att de har enormt svårt att tänka annorlunda i grund och botten).

 

Och jag säger det igen.. Var det där tänkt att vara ett skämt? Förlåt, men på vilket sätt är det där ett skämt? På vilket sätt är det "sådär" småkul, och i vilket sammanhang? Sammanhanget är ju att de ska på utflykt och ta med en bok som Mein Kampf! Ut i den ljuva naturen och läsa en bok som handlar om nazism, främlingsfientliget.. allt det som Sverige inte är?!

 

Men visst.. det kanske inte är så konstigt då att SD ökar noterbart och troligen kommer in i Riksdagen vid nästa val, speciellt om folk anser sådana här saker vara "småkul i sammanhanget".

kimjohanssons bild

 

Och jag säger det igen.. Var det där tänkt att vara ett skämt? Förlåt,
men på vilket sätt är det där ett skämt? På vilket sätt är det "sådär"
småkul, och i vilket sammanhang? Sammanhanget är ju att de ska på
utflykt och ta med en bok som Mein Kampf! Ut i den ljuva naturen och
läsa en bok som handlar om nazism, främlingsfientliget.. allt det som
Sverige inte är?!

 

Jag slog upp mitt tält på Mein kampfing?

 

Men visst.. det kanske inte är så konstigt då att SD ökar noterbart och
troligen kommer in i Riksdagen vid nästa val, speciellt om folk anser
sådana här saker vara "småkul i sammanhanget".

 

Ah, käre gamle "Guilt by association" igen. Ni som tycker att detta kan vara humor/ofarligt är skylldiga ifall SD kommer in i riksdagen.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

iampenguins bild

"Ah, käre gamle "Guilt by association" igen. Ni som tycker att detta kan vara humor/ofarligt är skylldiga ifall SD kommer in i riksdagen. "

 

Ja.. Jag kan väl bara direkt relatera humor/ofarligt till Ian Wachtmeister och Bert Karlsson då och deras Ny Demokrati. Det var "humor/ofarligt" osv. i kombination med annorlunda med och mera vilket tog dem in i Riksdagen. Vad jag pekar på är inte "ni", jag pekar på själva fenomenet, vilket verkar gå förbi relativt obemärkt flera gånger i historien. Det är mycket som bagatelliserats och skakas för att bli avslagen läsk i samhället idag.

Misshandel, rån, pistolhot, sämre vård, sämre polisstöd, politikerslarv, våldtäkter, avlyssning och FRA-lag (och oavsett så gör vi det ändå som argument) präglar nästan varje dag mediastormen mot oss alla i informationssamhället vi skapat/skapar. Det är nog ingen som är förvånad längre. Alla är så vana. Det är väntat. Orka bry sig...

 

Om ingen orkar... då orkar ännu färre.. och när ännu färre inte orkar längre.. orkar ingen.. och när ingen orkar... då är vi "sitting ducks".

 

Och hur ni än vrider och vänder på det hela, och det var ett dåligt skämt, är det där trots allt reklam för en bok vid namn Mein Kampf och Nazistpropaganda (och det där lär användas av dem också kan ni vara rätt säkra på, precis som liknande tidigare).

Marcuss bild

Det var ett rätt fyndigt, men rått skämt. Men jag tror nog att det, som vanligt är föräldrarna som reagerar starkast. Barnen skiter nog i vilket och jag tror inte att de efter att dem hört Mein kampf direkt börjar avguda hitler och använder boken som någon bibel. Har du de förtroendet till ditt barn ligger nog problemet mer hos dig.

hade man skämtat om bibeln hade många säkert blivit lika upprörda. Hade du brytt dig? Bibeln är där ganska hemsk när man tänker på det men accepterad av ett, troligen i ditt fall, sjukt samhälle..

iampenguins bild

"Men jag tror nog att det, som vanligt är föräldrarna som reagerar
starkast. Barnen skiter nog i vilket och jag tror inte att de efter att
dem hört Mein kampf direkt börjar avguda hitler och använder boken som
någon bibel."

 

Är inte riktigt så drastiskt jag menar. Jag menar mer på att de över huvudtaget använde sig av det. Osmakligt.

Samt att ju mer avdankat det blir, ju mer icke allvarligt blir det. Och en dag står vi där igen. Där en part inte vågar säga något, en annan förföljer några andra, kontrollmekanism runtom allihopa. Ingen vågar lite på någon.

Det är något vi alla troligen inte vill uppleva, men vi är på god väg dit ändå. Och jag hoppas jag inte har rätt.

 

Jag kan inte låta bli att tänka att det kanske var ett test på något vis idag. "Låt oss se hur många som reagerar"

 

Jo, Bibeln är en mycket hemsk historia där allt ingår. Hela kitet. Det är nog ingen kristen som förnekar det heller.

Och jag är rätt säker på att de flesta av oss här skulle föredra att våra barn gifte sig med en kristen istället för en nazist om vi vad tvugna att välja ett av de två alternativen, även fast vi inte är speciellt förtjusta i någon av dem.

baloos bild

Haha, lol

Det handlade ju om en bok..
Men med tanke på att det finns ett flertal färgade programledare i bla barnkanalerna,
kan man ju tycka att det låter ohyggligt konstigt att propagera för att ta med en utav de främsta
idekällorna inom rasbiologi och planläggningen utav den...

 

Men jag tror att det en enkel miss av producenten att ta en bok i hyllan.

filipjanssons bild

Helt ärligt, är du allvarlig med det här? Tror du dina ungar blir nazzar för det där? Jag lovar dig att dom redan glömt det där. Det var bara ett tråkigt skämt. Och att svt skulle vara nazister? Get real man. Du kanske är en av dom som tycker att glassen 88:an borde förbjudas för att åttånde bokstaven är h, med andra ord heil hitler. Det måste ju vara en nazze på gb som kommit på det.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

jentins bild

Jag har undvikit denna diskussion, men med nöje läst allas olika åsikter. Nu undrar jag , om denna sak påverkar vissa så starkt så kan man ju undra hur Chinateaterns näste musikal påverkar.

 

Den heter "Det våras för Hitler" och med Magnus Härenstam som Hitler.

 

Det om något sätter ju verkligen Hitler på kartan, samt skapar nya frågeställningar.

 

 

-------------------------------------

Linux e skitkul

Marcuss bild

oh-oh Smile