Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

RAID 5 och dual boot

Jag funderar på att köra openSUSE 64 bit med RAID 5 på 3 SATA diskar på en burk med Windows 7 Home Premium 64 bit som jag beställt. Kommer detta att fungera? Jag tänkte köra kdenlive för videoredigering under openSUSE.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pingus bild

Jag kan inte se någon anledning till varför det inte skulle fungera.
Det enda är att jag tror inte du kan boota från en RAID, så antingen skapa en separat boot-partition eller fixa Windows bootloader så du kan starta Linux därifrån.

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se

IngeSvs bild

Tack för svaret.

fredentofts bild

Oavsett om man fixar bootloadern i windows så måste kärnan ligga på en "direktåtkomlig" partition. Tänk också på att windows och linux har olika sysnsätt när det gäller mjukvaruraid, så det är tveksamt om du kan ha båda systemen raid-ade i sådana fall.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

pingus bild

Just det ja, frågan är ju vilken sorts raid.
Kör du hårdvaruraid torde det inte bli några problem alls, då är det ju inte ditt OS som sköter raiden. Har kört raid på några dell-servrar och OpenSuse på det utan problem - systemet ser bara vanliga partitioner.
Är det mjukvaruraid däremot blir det lite annorlunda, som fredentoft skriver ovan.

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se