Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vissa personer skapar kö!

Som kassör träffar jag ständigt personer som har den mystiska förmågan att skapa kö, några av följande personer är vanligast:

Personer som bara måste stå och prata med sin kompis som står bredvid och till följd av det här glömmer bort att slå in sin PIN-kod.

Personer som envisas med att betala i mynt (bara för att notera: Mynt suger!)

Personer som ställer dumma frågor till kassören/kassörskan (vanliga frågor är t.ex. "Vilken butik är det här?","Vad gör ni med grejer som folk in köper?", "Är det mycket folk idag?" osv.)

Personer som måste kommentera vädret (AHH!!! Jag bryr mig inte om vilket väder det är ute!!)

 

Så varför väljer jag nu att skriva om det här? Hmm... Jag vet faktiskt inte men jag var tvungen att uttrycka min ilska eftersom att jag har fått allt för många kunder idag som gör mig förbannad! Utöver det så har jag fått allt för lite sömn så jag antar att jag blir mer störd än vanligt på alla dessa kunder. Det enda jag kan avsluta det här inlägget med är att säga: "Jag hoppas verkligen att ni har det bättre"!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Charlies bild

Sådär. Börjar få lite jobbångest eftersom jag börjar jobba på måndag efter fem sköna veckor hemma. Men det låter väl trevligt med småsnack i butiken. Börja svara på nåt helt annat så slutar dom snart. Och du, mynt är ju kanon!

leochingkwakes bild

Mynt är äkta valuta. Papper fungerar. Kort är trist. Smile

jontes bild

Tja, -inga kommentarer eftersom du jobbar som en service person å har till uppgift att bemöta/serva kunder. Har du medelat din arbetsgivare dina funderingar? Det finns bot ang sova för lite --sov mera Smile

 

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

-> Allt söder om dalälven kallas för skåne Wink

fredrikperssons bild

Men att betala 100-200 kronor med mynt är fullt normalt, och tänk på alla arbetslöas/pensionärer vars ända sociala kontakt under dagen är stunden med kassören/kassörskan i butiken.

//Fredrik Persson

 

//Fredrik Persson

jonasbjorks bild

Är det inte ett serviceyrke att sitta i kassan på en affär? Jag får känslan av att du valt fel yrke. Du verkar inte vara speciellt serviceinriktad. Bara för att du skrev det här skall jag åka och storhandla på ICA idag och betala med 50 öringar! Mohahhahahahhahahhaha!

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iqgrisskinkas bild

Kort suger! Det håller jag med om, men att mynt är bra?! Vad tänker ni på? Mynt är stora, klumpiga och tar alldeles för sega. När jag tänker efter antar jag att man kan säga att "Mynt = Windows Vista".

Vad mitt jobbval beträffar så är det inte direkt rätt tid att vara kräsen. Jag vill även påpeka att jag inte har tid att prata med min arbetsgivare om mina tankar eftersom att det alltid bli KÖ!!

abergmans bild

Jag jobbar också i ett serviceyrke, och precis som överallt annars så funkar man olika bra med människor, en del är toktrevliga och roliga att ha att göra med, medans andra vill man bara slippa. VI är ju trots allt bara människor.

 

 

Gammalmodig butik, räknar ni mynten manuellt?

Har ni inte ett kontanthanteringssystem?

En låda för mynten, den modellen som har som en stor skål högst upp där man bara droppar alla mynten samtidigt så räknar den dom.

Du får be chefen se över kontanthanteringen Wink

iqgrisskinkas bild

Vi har en "mynträknande" låda, men den är allt annat än snabb och det blir inte bättre av att personerna som betalar med mynt lägger i dem en och en i stället för att bara ösa i dem.

Jag skulle också vilja påpeka att jag inte hatar alla kunder som ni verkar tro. Det kommer faktiskt in lite trevliga kunder då och då och även mina medarbetare förtjänar en eloge för sitt trevliga beteende.

danjeels bild

Testa att jobba på donken en månad. du kommer älska ditt kassörsjobb efter det..

alberts bild

Jag betalar alltid med sedlar i botten och sen fyller jag på med mynt upp till beloppet om det går. Kort är emot mina principer. Allt som köps med kort registreras och lagras i olika databaser. Jag vill inte att mina vanor ska registreras i någon databas. Även om jag bara handlar barnmat, mjölk, ost och andra "tråkiga" varor så känner jag mig ändå friare när jag betalar anonymt.

clfns bild

så var det ju bättre förr i tiden också Flört

alberts bild

Hehe. Jo, det finns både fördelar och nackdelar med den nya tekniken. Den största nackdelen är just den jag var inne på, att den personliga integriteten inte respekteras så som den borde (enligt FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna, där personlig integritet ingår som en grundläggande mänsklig rättighet).

Personlig integritet är ett lite krångligt ord, men det innebär helt enkelt att man ska ha rätt till ett privatliv utan att behöva bli övervakad. Korttransaktioner är en del där dina köpvanor registreras. Mobiltelefonen är en annan där dina rörelser registreras. Dessutom lagras sms och samtalslistor (dock ej innehållet i samtalen, än). Har man RFID lås till dörren registreras in och ut-passeringar. På stan blir man filmad med övervakningskameror och så vidare. Det här är ett problem som har börjat uppmärksammas eftersom det inte stämmer överens med de mänskliga rättigheterna.

Att betala anonymt är helt enkelt mitt sätt att försöka bli lite mindre övervakad. Ett annat sätt är att alltid använda VPN-tunnel på internet, som jag också har börjat med. Det finns många små saker man kan göra för att återta sin frihet när det gäller den personliga integriteten. Det bästa är om många gör det. Om bara några få gör det så kommer de som gör det att sticka ut. En annan sak man kan göra är att kryptera sin e-post. Det är märkligt att tekniken har funnits i 15 år, men ändå är det väldigt få som krypterar sin e-post. De som gör det sticker ut och då tappar man lite av idén. Det fungerar bara om de flesta gör det.