Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Få "Astronomy Picture of the Day" i Conky

Jag slängde ihop ett litet fulhack i Python för att visa Nasa:s "Astronomy Picture of the Day" i fräsiga Conky. Det är inte mycket för världen. Men det hela är väl kanske mest för att påvisa att man kan göra rätt coola grejer med väldigt begränsade kunskaper och trots att man är "n00b".

Skriptet hittas här:

http://maktfri.wordpress.com/2010/01/25/fa-dagens-astronomibild-i-conky-...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Schysst! Smile

Vad kör du för system i övrigt, och har du conky på autostart? Jag fick inte conky att starta genom Startup programs i Ubuntu/Gnome. Misstänker att Startup programs är en egen process och att conky kanske dör vid slutet av den processen eller något. Startar gör det iaf inte. Att starta det med Gnome Do eller Alt+F2 efter systemet är igång går utmärkt.

iwtbfs bild

Jag använder Debian Squeeze och Pekwm som WM.

Jag lägger bara till "conky &" i pekwm:s startfil.

Hur man gör i ubuntu + gnome vet jag inte exakt men kolla typ här:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=386078

http://www.ubuntu-inside.me/2009/05/howto-set-up-conky-on-ubuntu-jaunty....

FoHs bild

Beror sannolikt på att Compiz inte hinner hoppa igång. Ska testa!

iwtbfs bild

leochingkwakes bild

Angående kodvisning i wordpress så finns WP Syntax. Jag har det i min blogg och det fungerar utmärkt.

iwtbfs bild

Fan vad nice. Det verkar ju skitsoft. Ska testas.

Tack så mycket för tipset Smile

leochingkwakes bild

Det är lugnt. Jag har använt Wordpress flitigt under ett par år nu och upptäckt en del intressanta och användbara plugins som WP-syntax, WP-latex m.fl. Hittar man bra saker så skall man alltid försöka tipsa om dom Smile