Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Alternativ till mobilmodem/dongel

Av en slump upptäckte jag för drygt en månad sedan att min Galaxy Tab - en surfplatta - hade en inbyggd trådlös router - mobil åtkomstpunkt.

Genom att Galaxy Tab även har 3G-telefoni så kan jag som i många smartphones surfa via det mobila telefonnätet. Med routerfunktionen slipper jag en så kallad "dongel", mobilmodem, för att med min laptop få åtkomst till internet.

Surfplattan klarar av att hantera 5 trådlösa anslutningar via Wi-Fi.

Räckvidden mellan surfplattan och laptopen, datorn, ska enligt uppgift inte vara så lång. Jag har inte testat räckvidden.

Jag har nu kört på det här sättet i drygt en månad och tycker att det fungerar alldeles utmärk. Just nu sitter jag i husvagnen mitt ute i skogen och skriver det här.

Det jag upplever som mest possitivt är att jag slipper ha tre saker med mig när jag ska ut, surfplatta, dongel och laptop, nu räcker det med två grejor, surfplatta och laptop. Jag slipper även att flytta simkortet mellan surfplatta och dongel.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Den Android-funktionen var verkligen välkommen. Använder min telefon på det viset titt som tätt, speciellt mot surfplattan som endast har WiFi (min nästa kommer också endast ha WiFi om jag kan välja, så slipper man dubbla abonnemang/SIM-kortshoppande).