Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Slackware 12.1

Jag har installerat Slackware 12.1 med KDE 3.5.9 på min skrivbordsdator här hemma.

Och jag är helnöjd! (närapå lite nykär Wink).

Allt fungerar "out of the box", lyssna på mp3, se DVD-film, Firefox och Thunderbird är installerat från början. Amarok är underbart, programmet fortsätter att spela min musik när jag startar datorn igen.

Och inget tjafs med att inte kunna logga in som root i grafikläge. (Naturligtvis kör jag som vanlig användare i normalfallet).

Nu mina frågor:

Var klickar jag för att min frågor ska komma bland "diskussionsämnen" ?

Hur gör man i KDE för att få en genväg på skrivbordet med rätt ikon, jag installerade vlc och har gjort en genväg på skrivbordet med ett kugghjul.

mvh Jorgen

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

darus bild

Om du har kvar "kugghjulsikonen":

Högerklicka för att få upp "Properties"-->Tryck på bilden pånuvarande ikonen till vänster---> Ett fönster för att byta ikon kommer upp.

 

jebbbs bild

Tusen tack daru!

Nu har jag rätt ikon till vlc.

Frågar igen, hur jag ställer frågor i "diskussionsämne" på linuxportalen?

Jag är nybörjare med att ställa frågor på linuxportalen...

mvh Jorgen

hanss bild

Bara att skriva i forumet. Glad

http://linuxportalen.se/forum