Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jeekl: Er dagliga dos KDE. Ni älskar det.

Hej igen mina vänner!

Som alltid mycket nytt och spännande i den fantastiska värld som är KDE. Idag skall vi prata lite om vad KDE betyder för olika människor. Detta var en fråga som Wade Olsen ställde sigsjälv och KDE-gemsnskapen under förra hösten. Som en del av promotionarbetet och inspirationsarbetet inför KDE4 skapade han en serie bidler som fångade olika aspekter av vad KDE betydde för honom och för andra. här följer några av mina favoriter:

Alla bilderna finns att beskåda i Wades galleri. Vilken är din favorit? Vad betyder KDE för dig?

Läs även Wades blogg.

 

Sen tänkte jag prate lite om KDE4Daily också. KDE4Daily är en qemu-avbild som uppdateras datgligen som gör det möjligt att hänga med i vad som händer i kde4-utvecklingen. Vill du hellre köra avbilden i säg virtualbox finns instruktioner om hur du omvandlar avbilden här.

Här kommer lite att snaska på:

KDE4Daily - loginKDE4Daily - startup

Inloggning och uppstart. Förfräschat och läckert. Vissa likheter emd det nya GDM-utseendet, eller vad säger ni?

The new Plasma runnerThe new Plasma panel configuration dialog

Plasma får lite förfiningar. Bland annat jobbas det febrilt på Krunner, som jag skrivit om tidigare, samt att panelstruktureraren snajtsas till än mer.

Konqueror\'s support for recently closed tabsKonqueror\'s session manager

Konqueror, den schweiziska armékniven i datorprogramsform stoltserar nu med sessionshantering och hantering av nyligen stängda flikar, precis som i sin KDE3-motsvarighet.

Dolphin\'s new selection featureGwenview\'s full screen diashow tools

Filväljaren i Dolphin, som gör det möjligt att välja flera filer tuan att använda tangetbordet. Bredvid ser vi Gwenviews Diashow-läge.

Kontact in KDE 4Kinfocenter, reworked for KDE 4

I KDE 4.1 är det äntligen dags för KDEPIM att göra återintåg i KDE-land. Även om Kontact inte kommer vara fullt integrerat med Akonadi förrän i KDE 4.2 så skall ni inte tro att teamet elgat på altsidan... Kinfocenter har också portats till KDE4.a

The Kubrick gameDesktop globe marble with mercator projection

Ytterligare ett spel till den snabbt växande skaran spel i KDE-games. Sedan detta team skrek efter utvecklare och underhållare för två år sedan har det verkligen skett storverk! Här är Kubrick, en annorlunda Rubikskub-variant. Bredvid den, KDEs Google Earth-dräpare, Marble, som började som "något lite, just for fun" och nu är något ganska stort och imponerande. Precis som något annat för oss ganska välkänt projekt... Wink

 

Hoppas ni testar KDE4.1 för fulla muggar nu, så återkommer jag med än mer godis åt er inom en snar framtid. Över och ut!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Läckert! Skall genast sätta fart på min SUSE 11 igen!

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!