Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

jeekl: KDE - Don't look back

Wade olsen, marknadsföringsgeniet bakom KDEs marknadsföringsgrupp fortsätter nu sin serie motiverande bilder för att promota KDE. Den nya devisen är "KDE - Don't look back".

Såhär beskriver Wade själv det nya mottot:

"Back in the archaic age before KDE 4 (I think referred to as “the Dark Ages”, although I only have a basic PHD in History), the illuminati known as the Marketing Working Group discussed a user type known as “Adoptus Earlicus: The Early Adopter.”
This user is savvy, inquisitive and adventurous. They are not afraid to try new things out and are not afraid of mistakes. They are likely a resource of advice and expertise to friends, family and coworkers.
In fact, some of their identity might due in part their computer literacy. A bit of a maverick. Sound familiar?

To help facilitate discussions, I came up with a series of images based on the phase “Don’t look back.” There are plenty of people who are thinking of moving over to KDE. Maybe procrastination and “next week.” Maybe they’re waiting “for the next version” before switching
over to KDE. But they see the benefits, they track the improvements with 4.X and know what to expect, they’ve done the research on file formats and KDE’s library of software, they see the community, they know it’s inevitable. My advice to them? Make the switch with confidence, and “don’t look back.” Stay on the cutting edge."

Och visst slår han an på en sträng vi diskuterat ofta här på portalen, no? "KDE ser fint ut, men jag är ju så van vid GNOME." "Jag vill, men det känns svårt att lära sig nytt" "Snart skall jag byta till KDE, men inte idag." "Alla andra kör ju GNOME, jag når ju ut till en större skara människor om jag kör GNOME..."

Känns det igen? Jag tror att ni vet vart jag vill komma. Ta klivet! Ta risken. Ta chansen. No risk, no fun. Byt till KDE idag och titta aldrig tillbaka. Bli en avantgardist med KDE.

Här är ett par exempel ur den nya marknadsföringsserien (som kan ses i sin helhet här.)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Du får det att låta som att man enbart använder Gnome för att man är för lat för att lära sig KDE, vilket kanske är en sanning med modifikation. Smile

jeffs bild

Hurvida det är en sanning eller ej så är det ialalfall något jag hör ganska ofta. Det är sällan som man hör någon säga att något är dåligt med KDE, man hör mest att det är superhäftigt, men att det ju redan fungerar så bra i GNOME/XFCE/OSX eller vad de nu använder. Jag ber omursäkt om det var just GNOME som hamnade i skottlinjen, men lite småpropaganda är väl tillåtet såhär på eftermiddagen? ;-9

--------------------------

------

pluns bild

Gnome sätts med ett kraftig blåslampa i baken när KDE knådarna kör på...Flört

(K)Ubuntupaketen är under tillverkning, ska bli intressant att se hur långt man kommit

http://blog.nixternal.com/2008.05.28/hardy-kde-41-beta-packages-soon/

Mycket bekvämt när man fixat till ett metapaketen för KDE4...Flört

sen kompletterar man bara med de "undermetapaket" man tycker man vill ha.

---------------

Theos song