Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Xandros

Jag läser på många olika ställen att xandros får dålig kritik. Köpte nyligen en Dell 10" netbook med Windows XP.

Det enda som fanns var med XP, men jag hade gärna valt nåt annat alternativ om det hade funnits. Men har nån här erfarenhet hur Xandros är?

Jag funderar om de som har köpt EeePc(Nu har väl EePC XP också) med Xandros tror att det fungerar som Windows och att den har fått dålig kritik därför?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

En "riktig" Xandros-distribution är nog på det hela taget mycket bättre än det som följer med Eee. Det är väl Asus som ställt till det. Den kallas väl inte heller Xandros utan är bara Xandros-baserad, har jag för mig.

ninnas bild

Jag har en eeepc med Xandros eee. Det har fungerat för mig sedan jag bytte till avancerat läge. Nu är det så att det är min första Linuxdator så jag har ju inget att jämföra med. Jag använder den mest till surf, mail och föreläsningar (BasKet är en pärla).

Jag skulle nog ändå välja någon annan dist som passar för eeepc/dell mini ändå om jag skulle byta från XP (vilket jag skulle), för att kunna göra bättre uppdateringar bl a. (kommer nog att byta s s o men jag vill göra i ordning en annan laptop med någon Linuxdist först, det blir höstens projekt)

extons bild

Det finns ju en Ubuntu-variant (eller rättare tre), som kallas för eeebuntu. Borde vara värt att kolla upp dessa, bl a med hänsyn till Ubuntus "användarvänlighet". Jag har inte testat själv, eftersom jag inte tillgång till någon sådan dator.


 

LINUX.EXTON.NET

tux-svens bild

Jag har ju en eeePC 900 som hade Xandros från början. Den funkade, MEN de medföljande programvarorna var lite föråldrade, plus att det kändes handikappat att inte kunna managera systemet som jag är van vid från Linux.

Först installerade jag Mint 6, men det krävde en del pill för att boota från rätt partition, få igäng WLAN och få specialknapparna att fungera mm.  Compis funkade faktiskt oväntat bra.  När sedan Linux Mint 7 kom installerade jag denna.  Den funkade rakt av UTAN några extra åtgärder.  Eftersom jag har en Intel Celeron 900 processor kan Firefox bli onödigt seg så jag skulle nog vilja rekommendera Opera istället, eller Google Chrome. Båda är enkla att installera. Compiz blir lite trögare med Mint 7 än vad den var i Mint 6.

Den lilla skärmen medför (för alla distar) problem att komma åt OK-knappen längst ner i vissa fönster, när Compiz är aktiverad, men detta är lätt att fixa. (inställning)

Webbkameran funkar åxå rakt av i Mint 7. Allt jag sagt gäller troligen Ubuntu 9.04 åxå.

Läs gärna min tråd om Mint 7 på eeePC 900 om du tänker dig göra detta.

---

Linux Mint - när Linux smakar som äppelpaj med vaniljsås!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

bittins bild

Jag kör Debian testing på min eee och tycker det funkar perfekt Smile

ein.anderssons bild

vill du ha kvar batteritid, så stanna kvar i winxp
--
(Alla stavfel nu ser mig skriva är antagligen oavsiktliga eller avsiktliga, oavsätt så är dom där)

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig