Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mobilt bredband

Hur funkar mobilt bredband ihop med Linux? Av det jag har läst till mig så verkar det bara vara Ice-net som har en viss Linux support:

http://www.ice.net/se/private/Kundservice-FAQ.aspx?CategoryID=6

 

Det finns Linux drivrutiner för deras USB modem:

http://www.ice.net/se/private/Kundservice-Laddaner.aspx

Hur är det med övriga operatörer? Om man ev, skaffar mobilt bredband i framtiden så vill man ju helst teckna ett abonnemang som funkar med Linux.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

leochingkwakes bild

Samtliga Huawei som tre och tele2 har, har fungerat för mig i Linux. Bara att plugga in. Flera är dessutom testade i det Xandros som följde med EeePC 900 vilket borde betyda att dom fungerar bra i riktiga distributioner med samma eller senare kärna i alla fall.

Jag upplever inga bekymmer numera och har lyckats få alla jag testat att fungera.

Jag testar alltid kompisars donglar för att se om det fungerar.

abergmans bild

huawei E221 funkar out-of-the-box i åtminstone ubuntu, de har tom en guide för att konfa det. Däremot huawei 1551 (Det som comviq har med sina kontantkort) kräver att man skriver en regel för udev eller om det är Hal.

 

 

freddegs bild

Huawei 1551 funkar i Ubuntu 9.10 utan att göra någe särskilt. Det är bara att plugga in men tyvär så blir jag frånkopplad allt för ofta. Vet ej om det är ubuntu eller Comviq som är felet.

abergmans bild

Där ser man! Jag har nog en gammal version av Ubuntu tror jag..

 

 

tux-svens bild

Telenor och Telenors dongle funkade när jag installerade Linux Mint 7 åt en bekant.  Beskrivs här:  http://www.linuxportalen.se/blogs/tux-sven/2009/07/17/mint-p-dell-latitu...

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

poka64s bild

Fungerar klockrent att använda min Nokia E71 via tethering Smile