Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Öppen källkod på kalla listan pga Windows 7?

Jag läste en artikel om att öppen källkod är ute nu därför att Windows 7 är släppt:

http://csblogg.idg.se/bloggar/teknikbloggen/entry.jsp?messid=870

 

Visst är Windows 7 i ropet nu när den nyss är släppt. Men att därmed döma ut öppen källkod/Linux är väl att ta i för mycket. Ubuntu och de flesta andra stora distar har ju nytt på gång också. När mediabruset har blåst över lite tror jag folk kanske ser mer sansat på Windows 7 och kanske jämför den med Mac och Linux. Jag hoppas media gör det också. Typ tidningar som Allt om PC eller PC för alla.

Läste en rolig artikel på Metro Teknik också. Som man ser så är det inte alla som är så imponerade av Windows 7:

http://www.metro.se/2009/10/22/92570/det-har-hade-man-kunnat-tanka-ut-for-/

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Ja, inte är det på grund av avsaknaden av WIndows7 som open source har kommit till.

----
Linux växer snabbast!

abergmans bild

Noteras ska att det första är en Blogg och inte en artikel, det sätter listan lite i ett annat perspektiv. Sedan så kan jag tycka att det är orättvist att säga OpenSource i allmänhet, det är ju bara på skrivborden som Windows 7 gör sitt intåg, det är inte så hysteriskt många som vrålar om Windows 2008 server, än! Bara det faktum att E.On har lagt över många av sina databaser på MySQL är ju ett stort kliv.

Jag tycker man ska se det för vad det är, Microsoft har misslyckats kapitalt och nu har de rättat till sitt misstag och lanserar Windows 7 som är vad Vista borde varit, och de som kör windows är överlyckliga över att få gå ifrån XP till Windows 7 som har kanonstöd för stora deplyments och slipstreaming, vilket inte XP har på samma sätt. Vista har det förvisso, men ja Vista..

Ge det lite tid så kommer Hypen att falna och Linux kommer vara på tapeten igen.

 

 

Kristians bild

Menar du linuxbaserade skrivbordsdistributioner? Jag tror som föregående talare varken att linux eller öppen källkod som begrepp är hotat, däremot har Windowsfolket fått vad de borde fått för dryga två år sedan.

---------------------------------------

 

marremuss bild

Hej alla,

Jag håller med Hoth. Det finns en mängd bra skäl att välja Linux och öppen källkod. Det som är så tragiskt är att MS och deras flora med undermåliga produkter finns på grund av :

(du får själv plussa ihop nedanstående punkter)

* gigantski multinationellt företag med en ultragigantisk marknadsföringsbudget

* En bataljon duktiga och välbetalda marknadsförare och säljare

* Jätteprima kontaktnät av inflytelserika personer i nån form av beroendeställning (av MS)

* En jättearmé av lydiga och lojala journalister, de flesta direkt eller indirekt mutade (de övriga bara korkade)

 Jag tycker det är intressant att jämföra MS produkter med andra produkter. Vi (jag, firman jag jobbar på och en stor del alla datoranvändare) har under många år lärt oss att leva och lida med XP. Plötsligt, nu är denna produkts "livscykel" slut. Köp Vista. Många köper Vista. Tyvärr, Vista suger. "Vi har en ny prima som heter Windows 7". På mitt jobb snackas det redan om att köpa 7an. Jag har en känsla av att det är rätt mycket XP bakom kulisserna. Vad tror ni? Det hela är bara ett schysst jippo för att ta betalt för samma pryl flera gånger, tror jag. Tänk er själva, att köpa en TRABANT (troligen världens sämsta bil) tre gånger på raken? Det gör man bara i en kommunistdiktatur där det inte finns nåt val. Visst vore det lite kuligare med en cool BMW, Merca eller Alfa? Eller kanske en billigare Ford, en pigg Honda eller kanske en Kia eller en snygg Peugeot?

Jag tror att öppen källkod och det överlägsna Linux har framtiden för sig. Jag tycker Metro-inlägget var en frisk fläkt, som dessutom en hyfsat objektiv analys av vad W7 faktiskt är. Avdammad gammal skåpmat. Rätta mig gärna om jag har fel...

 

MarreMus

 

Ora et Labora

hoths bild

Windows 7 är mer som Vista, fast avskalat de värsta sakerna som irriterade folk som mest. Tyvärr finns det mesta av det som är riktigt störande kvar. Saker som att prestanda degraderas om du har "fel" hårdvara eller mjukvara med i loopen. Här finns det säkert större experter som kan förklara mer vad som är det underliggande felet med Vista och Windows 7.

I stort har inte Microsoft bråkat med användarna, de har kunnat göra som de vill med datorn, fram till XP. I och med Vista var det slut med det. Då började de gå andras vägar istället, så tyvärr Microsoft men nej tack. Inte för mig.

----
Linux växer snabbast!