Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 10.04 beta.

Ja då har jag testat beta versionen av Ubuntu 10.04. Den funkar helt ok. Sent omsider känns det som om Ubuntu äntligen har fått lite ordning på designen. Kanske den första Ubuntun där man inte omgående byter bakgrundsbilden. Även i övrigt har den putsats till.

Nu borde den vara redo för en större publik. Det blir intressant om exempelvis Dell skulle börja sälja Ubuntu datorer även i Sverige.

Av mig får den ett högt betyg.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

benzins bild

Jag tror att 10.04 kommer bli kanonbra! Nu verkar Ubuntu fått till designen riktigt bra också.

En annan fråga, varför hittar Ubuntu mitt trådlösa nätverkskort och inte Kubuntu? Trodde inte att DE spelade nån roll vad det gällde hw-detection. Nån som kan upplysa mej om hur det hela hänger ihop?

 

Det blir lätt en nyinstallation av ubuntu när den skarpa släpps även om jag trivs väldigt väldigt bra i Fedora nu.

Nä, solen skiner o hunden vill ut Smile Dax att dra!

Mvh B

FoHs bild

Det är nog Knetworkmanager-appleten i Kubuntu som strular. Det har varit väldigt mycket problem med den. Läste nyligen här på LP om någon som bytte ute den mot nm-applet så fungerade det bra sen.