Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PCLinuxOS 2010

Ja då har jag testat den ett tag. Jag måste säga att jag är rätt imponerad. Inte förvånande att den har gått om Mandriva på Distrowatch listan. Inget ont om Ubuntu 10.04 eller Mint 9, men nog känns det som att KDE 4 skrivbordet har fått ett försprång över Gnome. Inte buggigt som de tidigare versionerna var heller.

Så det blir spännande att se om Gnome 3.0 har nåt likvärdigt att sätta emot.

 

Testa gärna den och se vad ni tycker:

http://pclinuxos.com/

 

 

1
Ubuntu
2368>

2
Fedora
1658<

3
Mint
1587>

4
openSUSE
1265<

5
PCLinuxOS
1092>

6
Debian
1075>

7
Mandriva
1073<

8
Sabayon
858=

9
Arch
812=

10
MEPIS

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Den ranking du visar gäller den senaste sex månaderna. Om du tittar på de senaste sju dagarna så ligger Mint etta och PCLinuxOS fyra.

LINUX.EXTON.NET

leochingkwakes bild

Distrowatch Page Hit Rank säger ju egentligen ingenting om hur populär en dist är. Den säger bara hur många som gått in på respektive dist infosida på distrowatch. Det intressanta skulle vara hur många som egentligen går vidare från den infosidan till att ladda ner och börja använda disten i fråga...

johnh3s bild

Jag skulle tro att det nästan är omöjligt att veta hur många som laddar ner en viss dist. Men Distrowatch ger nog ändå en viss indikation på hur det ligger till. De som är aktiva med bra forum och marknadsföring brukar hamna högt.

 

Personligen tycker jag att exempelvis Pardus skulle platsa i tio topp listan om man bara såg till vad den klarade av.

Men de är väldigt fokuserade på den Turkiska hemmamarknaden trots en internationell version. Så därför är den nog på plats 42 eller nåt sånt nu. Medan Mint är mer aktiva internationellt och hamnar högt.

leochingkwakes bild

Jag är tveksam över den statistiken då jag vet att det finns distar som uppmanar sina användare att gå in ofta på distrowatch för att hålla statistiken uppe. Då undrar man hur distrowatch gör för att räkna sidträffar.

En del, inklusive mig själv går in med jämna mellanrum för att se vad som händer med olika distar och vad för info det finns där.

Pardus får väl göra som dom distarna som uppmanar sina användare att besöka distrowatch regelbundet. Då kanske den klättrar lite till Smile