Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Luften ur Open PC project?

Jag har hållit koll på Open Projects hemsida då och då. Men det verkar inte hända nåt. Datorn skulle vara till salu i slutet av februari:

http://open-pc.com/

Det verkade som om den skulle ha OpenSuse installerad. Men frågan är om det inte vore bäst att sälja den helt tom till ett lågt pris istället och bara säkerställa att hårdvaran funkar bra med Linux, sen fick man installera sitt egna val själv.

 

Frågan är om det blir nåt av allt eller om hela projektet läggs ned?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

På sidan står följande.

"available end of June 2010"

Lyfangs bild

Det verkade som om den skulle ha OpenSuse installerad. Men frågan är om det inte vore bäst att sälja den helt tom till ett lågt pris istället och bara säkerställa att hårdvaran funkar bra med Linux, sen fick man installera sitt egna val själv.

Det är bra med en dator med förinstallerat OS för det som är nya inom Linux och vill att det fungerar från början. För de som kan lite mer kan ju bygga en egen maskin från scratch och även välja OS själv.