Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Aktivera insticksmoduler i Brasero CD/DVD brännaren.

Eftersom jag inte får nåt svar på Ubuntuforumen i Sverige testar jag här istället:

Jag använder Ubuntu 10.04 LTS. Om man går in på Braseroinställningarna i "redigera" ser jag en massa insticksmoduler där, wodim, Transcode m.m..
De är 4 stycken moduler aktiverade som standard. Men det finns totalt 17 stycken extra. Hur aktiverar man dessa? De är vitmarkerade men det händer inget om man försöker aktivera/installera dem.

På alla andra program som F-spot fotohanteraren, filmspelaren Totem och musikspelaren går de extra insticksmodulerna att aktivera.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Jag tror att man aktiverar dom genom att kryssa i kryssrutan i kolumnen "Enable". För de som är helt gråmarkerade gäller nog att mjukvaran de beror av inte är installerad. Åtminstone står det under vissa att så är fallet. Exempelvis cdda2wav säger "cdda2wav could not be found in the path"

johnh3s bild

Det kanske förklarar saken. Brasero funkar för mig men jag var mest nyfiken på hur det låg till.