Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fundering kring aMSN.

Jag har märkt den senaste dagen att jag inte kan klicka på e-post meddelanden via aMSN (både på PCLinuxOS 2010.1 och Pardus 2009.2) och läsa dem direkt som förut. Jag får detta meddelande då:

"The e-mail address or password is incorrect. Please retype the e-mail address and password, or sign up if you haven't already done so. Need help signing in?"

Så det blir ett extra steg där jag måste slå in lösenordet manuellt för att komma åt e-posten. Har Microsoft gjort några ändringar eller vad beror det på?

 

Hur är det på Ubuntu eller Linux Mint?

 

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Testade precis och det fungerar.

Testa att byta namn på ~/.amsn mappen och se om det fungerar då.

johnh3s bild

Har inte tillgång till Pardus burken nu. Men jag får testa sen.

Det konstiga är att jag inte hade nåt problem med att klicka och läsa i Pardus för några dar sen. Jag har inte gjort några ändringar i den.

FoHs bild

Ett problem med aMSN är att det släpps stabila versioner ganska sällan. Vet du vilken version som man har med i distributionerna du nämner? 0.98 kom för halvåret sen, och 0.97 innan dess fanns väl i ett år. Och det händer ju en del med MSN-protokollet emellanåt...

Det finns instruktioner i Wikin om du vill kompilera själv. Det rör sig dock inte om så överdrivet mycket kompilering, det mesta av aMSN är ju i scriptspråk. Numera kör jag med Pidgin, men körde med aMSN från källkod i några års tid tror jag. Var rätt enkelt. Har ett litet uppdateringsscript också, som jag kan posta när jag kommer hem om det skulle vara av intresse.

johnh3s bild

Nu funkar det normalt. Det verkar ha varit nåt tillfälligt fel.

Men tack för hjälpen.