Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Mandriva 2010.1

Testar den lite nu. Jag uplever att det är mindre problem med den här än tidigare versioner jag har testat (2009). Så det känns positivt. Frågan är om det är den nya investeraren i Mandriva som har påverkat utvecklingen, mer åt det användarvänliga hållet?

Här är en helt ny recension också:

http://mandrivachronicles.blogspot.com/2010/07/mandriva-2010-spring-revi...

Så det känns som att jag kommer att behålla den på skrivbordet. ett längre tag.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Vad är det huvudsakligen som skiljer mellan Mandriva 2010.1 och PCLinuxOS 2010.1??

(Jag har fått uppfattningen att du har erfarenhet av båda..) Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

johnh3s bild

Mandriva har en annan programhanterare än PCLinuxOS. Sen finns väl inte alla mediacodeksen i Free och One Mandrivan om jag har förstått det rätt. Men annars är de rätt så lika.

Jag kollar inte så mycket film och liknande i datorn så det är inte så stor betydelse för min del.(dock ska det visst att gå få dessa codeks till One via Mandrivas support/Wiki sida)

Personligen tror jag det är svårt att få folk att köpa en Powerpack Mandriva om du får samma i PCLinuxOS eller Pardus. Det är väl om man känner att man vill supporta Mandriva man kan göra det. Men de flesta Linuxfantaster har nog blivit vana att det ska vara fritt.