Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Peppermint OS

Jag har läst så mycket om Peppermint OS så nu tänkte jag testa den själv. Installationen gick snabbt utan problem. Snyggt skrivbord och ett stort programförråd. Så så långt såg allt bra ut. Men sen stötte jag på problem. När jag skulle koppla in min Samsung ML-1640 så blir det inga utskrifter, trots att "printing" applikationen installerade rätt modell och tog hem drivrutiner.

Jag kan nämna att samma skrivare funkar utan problem i Mandriva, Linux Mint, Ubuntu, Pardus samt PC LinuxOS. Har läst lite på Peppermints internationella forum där liknande problem tas upp. En riktig sida för buggrapporter borde också finnas, ungefär som Bugzilla där man kan bifoga filer och bilder på problem m.m..

http://www.bugzilla.org/

Peppermints OS buggrapportsida är mer som ett vanligt forum där man kan fråga saker.

http://getsatisfaction.com/peppermintos

Det är en tufft jobb att starta en ny dist men för att bli en aktör som ska kunna räknas på allvar så bör såna här saker lösas. Så ännu  har Peppermint OS en lång väg att gå innan den blir en riktigt konkurrent för de etablerade distributionerna.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kyllings bild

Var vänlig att uppge korrekta uppgifter när du skriver om en distribution.  Här var så mycket fel. Jag orkar inte kommentera allt. Jag personligen har daglig kontakt med utvecklarna som arbetar med både Peppermint OS och Linux Mint. Jag finns också på forumet dagligen. Känns faktiskt mer naturligt att skriva på engelska än svenska. Om något/x fungera i Ubuntu/Lubuntu, fungerar det också i Peppermint OS. Annars har det mer med användarens kunskaper och förmåga. 

"Peppermints OS buggrapportsida är mer som ett vanligt forum där man kan fråga saker".

Vad skriver du nu. Det här var en tillfällig lösning innan forumet var färdigt. Knappast en "buggrapportsida". 

"En riktig sida för buggrapporter borde också finnas, ungefär som Bugzilla där man kan bifoga filer och bilder på problem m.m.."
 
Det var hemskt vad du var tråkig. Nu har utvecklarna av Peppermint OS valt en väg. De vill vara delaktiga och tycker att det roligt att delta i forumets verksamhet.  Vara kompisar med medlemmarna. De vill inte sitta och läsa tråkiga "buggrapporter" Ställ din frågor på forumet så lär säkert någon utvecklare vara delaktig i att lösa ditt problem

Vägen är inte så lång som du tror. Det här är USA och många har längtat efter just det här. Att Peppermint OS får uppmärksamhet är inte konstigt eller på någotvis märkligt. Det du upplever som mycket uppmärksamhet nu är bara en vindpust. Se bara på färgerna i Peppermint OS, de kan få vilken amerikan att bara älska Peppermint OS. De älskar sitt land. Att de sedan till 100% är deras egna pojkar från USA som utvecklar Peppermint OS gör inte saken sämre. 

//Kylling

 

 

 

benzins bild

 Exakt vad i hans inlägg är fel förutom "Peppermints OS buggrapportsida är mer som ett vanligt forum där man kan fråga saker"?

/B

johnh3s bild

Det är korrekta uppgifter att Peppermint OS inte funkar med min Samsung skrivare. Om det är tråkigt så må det vara hänt. Men jag baserar mina skrivelser på egna personliga tester, upplevelser och fakta mer än opinionsbildning för nån speciell distribution.

Jag är inte helt novis inom Linux så nog vet jag hur man installerar en skrivare.

För övrigt så har jag ställt frågan om skrivaren på deras forum tilsammans med en annan som har problem med sin Samsung också:

http://peppermintos.net/viewtopic.php?f=12&t=862

Frågade om det även på deras "buggrapportsida" dock utan nåt svar ännu i skrivande stund:

http://getsatisfaction.com/peppermintos/topics/samsung_printer_problems

Men på en riktig buggrapportsida är det lättare att bifoga felrapporter i en fil, skärmbilder och liknande. De behöver ju inte utveckla ett helt eget system för det. Mint använder ju samma som Ubuntus exemplevis. Pardus har Bugzilla tillsammans med en massa andra distributioner också.

Utvecklarna får gärna vara "kompisar" med användarna, men i slutändan är det ju ändå såna här saker som avgör hur framgångsrik en distribution blir i längden Jag är medveten om att Peppermint OS är rätt ny och dömer dem inte så hårt.

I övrigt var den snabb och hade ett snyggt utseende.

kyllings bild

Du fick också svar. Som är likartat med min svenska förklaring "Annars har det mer med användarens kunskaper och förmåga". 

"As an initial suggestion (from someone who doesn't currently have a local printer), CUPS should be installed by default and therefore navigating to http://localhost:631 should bring up the server interface. Those pages should provide status information such as the current driver in use and so on, which may well help in diagnosing and resolving the problems you are experiencing. Thanks".

Kan du vara vänlig att läsa vad jag skriver. Det du hänvisar till är ingen  "buggrapportsida" det var en tillfällig lösning innan forumet var klart. Ja! Du får nog vänta länge innan du får något svar på den sidan.

Men jag skall ta upp frågan med rätt personer om din skrivare. Men frågan är om det finns någon lösning. Fungerar din skrivare i Ubuntu skall den också fungera i Peppermint OS.

//Kylling

 

 

johnh3s bild

Nu är det så att Cups redan var installerat. Och skrivaren funkar med Ubuntu+ alla andra distributioner hittils. Men jag kommer nog att följa utvecklingen inom Peppermint OS för att testa igen vid nåt senare tillfälle.

johnh3s bild

När jag testade OpenSUSE 11.3 hade jag också problem med Samsung skrivaren. Dock fanns det ett särskilt Cups paket för Samsungskrivare att ta hem från programförrådet. Då började den funka.

Det paketet fanns inte tillgängligt via Peppermint förrådet. Så det var nog den troliga orsaken varför skrivaren inte gick igång med den.