Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ett Ubuntu tips

Om man har problem med Ubuntu installationen på vissa datorer med 10.04 LTS så kan det vara en bra idé att bränna ner den senaste versionen:

http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

Jag kunde inte installera Wubi korrekt med den cd skivan jag gjorde i april direkt efter släppet, men med den cd skivan jag gjorde idag var det inga problem. Uppdateringar och ändringar är inlagda i de nya filerna man bränner ner. På LTS versionerna lägger Canonical in ändringar regelbundet i ISO filerna man bränner ner.

På ca:4 månader har det hunnit bli en hel del.