Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linuxtypsnitt/fonter

Ofta är ju typsnitten inte så snygga i Linux jämfört med de på Windows. Det beror väl på olika legala skäl om jag har förstått det rätt. Man får ta hem extra propriotära paket till OpenOffice exempelvis för att få samma som på Windows.

Men Ubuntu 10.10 kommer att få ett helt nytt standard typsnitt/fonter jämfört med nuvarande version. Så det blir intressant. Det finns redan ute på nätet så man kommer att få en försmak hur den kommer att se ut på det området:

http://www.daltonmaag.com/docs/FontDevelopment.pdf

Även på den här videon får man höra en del om det på det sista inlägget:

http://ubuntudevelopers.blip.tv/file/3618693/

Canonical har ju anställt designers så det är väl deras arbete som börjar ge resultat nu. Men det verkar som om Ubuntu 10.10 kommer att bli ett extra intressant släpp. Gnome 3.0 kommer väl också att införas i och med den versionen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag kan tillägga att med Gnome 3.0 är det osäkert det finns olika uppgifter om det. Det kan vara riskabelt att införa något halvfärdigt. Tänk på hur det var när KDE4 infördes för snabbt..

Det är väl först nu KDE4 börjar vara bra och stabilt.

FoHs bild

Canonical har väl redan gått och meddelat att Gnome 3.0 inte kommer användas fullt ut i 10.10, dvs Gnome Shell kommer man inte använda sig av.