Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Linaro lansering 2010

Linaro lanserades på Computex mässan 2010. Det är stora aktörer med där. Bland annat Samsung och IBM. Som jag förstår det är det mycket om att få bättre/gemensamma drivrutiner på Linux för ARM.  Men det låter bra att samarbeta och inte splittra upp sig för mycket. Det tjänar nog alla distributioner på.

http://www.youtube.com/watch?v=sqL-vGR2puk

http://arstechnica.com/open-source/news/2010/06/linaro-nonprofit-aims-to...