Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Myndigheters samarbete

Jag läste en intressant artikel på idg.se om myndigheters samarbete om IT:

http://www.idg.se/2.1085/1.332796/framtidsforskaren-myndigheterna-maste-samarbeta

Slutsatsen var att Stockholm ligger i framkant och andra kommuner i bakvattnet. Det är en lite konstig slutsats. Stockholm stad har väl bundit upp sig för Microsoft/Windows 7 för en rätt lång tid om jag har förstått det rätt.

Då skulle jag hellre lyfta fram det västsvenska nätverket som ett föredöme:

http://www.idg.se/2.1085/1.234923/49-kommuner-sugna-pa-oppen-kallkod