Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Windows 8 under 2011?

Jag läste lite på Tommy K Johanssons blogg om Windows 8:

"Windows 8 har redan fått ett lanseringsdatum. Detta går att utläsa av en läckt bild från en presentation som visats upp på något möte eller event. Förutom datumet får vi även reda på att Windows 7 var en uppdatering medan Windows 8 kommer bli en stor lansering.
Microsoft arbetar som regel efter en fyraårsplan när det gäller sina operativsystem. Dessa planer gick dock åt skogen i och med att Windows Vista blev framskjutet och försenat.

Enligt den så kallade roadmap som har läckt ut står det att Windows 7 är en ”major update” medan Windows 8 kommer att bli en ”major release”. Exakt vad detta innebär får vi vänta med och se när det kommer mer information om Windows 8. Att Windows 7 på många sätt är ett stor uppdatering av Vista är inte några nyheter, men vad det innebär att Windows 8 blir en ”riktig” lansering ska bli spännande att läsa mer om."

 

Det finns uppgifter att Windows 8 kommer redan till hösten 2011:

http://windows8news.com/2010/06/29/windows-8-release-date-projected-late...

Men hur det blir med det får man se. Det är intressant att Microsoft själva ser Windows 7 som en Vista uppdatering i princip. I så fall tar de hutlösa priser för att uppgradera från Vista till Windows 7.

(1120 kr på Dustin)

Jag har väl också själv tyckt att det är överdrivet att Vista var så dåligt och Windows 7 så bra. Problemet var väl att Vista i börjans såldes på många datorer med bara 1 gb internminne, men kräver 2 för att funka hyfsat snabbt.

Man undrar onekligen hur många gånger Microsoft kan fortsätta med en sådan affärsmodell innan kunderna lessnar på det?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

atas bild

Det spelar väll inte så stor roll eftersom Microsoft supportar sina gamla operativsystem så länge?

Det är väll nästan unikt bland desktopoperativssytem att man kan använda ett så gammalt operativsystem som Xp fortfarande?

 

 

johnh3s bild

Visst kan man använda XP ännu. Men man ska ju veta att den nya Explorer 9 inte kommer att funka på den. Även en del andra saker kommer inte att uppdateras längre. Kommande Live Messenger m.m..

http://www.nordichardware.se/index.php?option=com_content&catid=112&lang...

MS vill nog fasa ut XP fort nu, för privatpersoner i alla fall.