Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Bank-ID/E-legitimation

Nu fick jag detta svar på min fråga till Mats Odell om varför det inte är en plattsformsoberoende lösning det är valt för Bank-ID/E-legitimation:

Fi2010/3760

"Bäste **** ******

Tack för din e-post till Finansdepartementet om e-legitimation.

När det gäller plattformsoberoende e-legitimation kan jag bara hänvisa till direktiven till utredare om ny myndighet för samordning av e-legitimationer (Dir. 2010:69, En myndighet för samordning av elektronisk identifiering och signering). Den nya myndigheten ska fastställa tekniska krav för e-leg.

Vänligen

Catrin Arhusiander
Finansdepartementet"
 

 

Så jag hoppas det blir en bra lösning så småningom.