Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Introducera Linux för Windows användare.

Jag läste på denna blogg några bra tips hur man kan introducera Linux för Windows användare:

http://cristalinux.blogspot.com/2010/08/introducing-windows-users-to-lin...

Håller nog med honom om det mesta. Även i det han skriver om att i vissa fall är det helt enkelt bäst att inte göra det alls. Om man inte har intresse att lära sig nåt nytt är det nog bättre att inte engagera sig.

 

Medan i andra fall så kan det gå bättre, man får se från person till person vad de behöver och är intressearade av.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

frilas bild

Min erfarenhet är att det är jättesvårt att introducera Linux för en van användare av Windows. Två anledningar har jag stött på som är hårda att knäcka.

  • Alla företag använder Windows d v s Windows är det OS man använder på jobbet och därmed behärskar (mer eller mindre...). Motståndet att lära sig något nytt är stort alltså håller man kvar vid det bekväma.
  • Finns inte tillräckligt med häftiga spel...

Själv kör jag Ubuntu 10.04 som jag tycker fungerar alldeles utmärkt som ersättare för Windows. När jag senast installerade det på min lap-top har allt fungerat direkt (peppar peppar, ta i trä...). Nästan svårt att misslyckas Smile.

Söderströms bild

 Läste i senaste upplagan av Datormagazin att det kommit ut en ny distro som inriktar sig för nybörjare samt har ett windows 7 tema, vilket kanske underlättar lite utseende mässigt för nybörjare? Var även en del inställningar i systemet med t.ex. wine som skulle göra det enklare för nybörjare stod det. Distron heter www.zorin-os.webs.com/

Lyfangs bild