Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Windows 7 och Wubi (Ubuntu)

Ja då har jag sent omsider uppgraderat min Vista burk till Windows 7. Priset hade gått ner så nu kändes det mer rimligt än förut.

Kul att jag kunde installera Wubi utan problem också. Har visserligen en separat Ubuntu dator med bara det operativsystemet installerat. Men jag vill gärna hänga med utvecklingen inom Microsoft ändå. Jag trodde förut att Linux skulle slå igenom snabbare på skrivbordet men jag är nog mer tveksam nu. Dell har slutat med Ubuntu och även i övrigt är det mer tystare. Ubuntu 10.10 släpptes nästan obemärkt.

Linux kanske får sitt genombrott i "smartphones" istället. Kanske  även att Google OS genererar mer intresse när den väl släpps skarpt och förinstallerad i laptops.

 

Den som lever får se.