Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Snabbtest av Pardus 2011 RC

Testade den nya Pardus 2011 rc nu. Installationen gick problemfritt. Lite ändringar sen föregående version. Man behöver inte längre göra en manuell inställning av nätverket exempelvis. Utan den kopplar upp automatiskt som Ubuntun numera.

Pisi/programhanteraren har fått en hel del ändringar också. Mer utförlig info om programmen och möjlighet att betygsätta.

Nya mozilla Firefox 4 ingår också, LibreOffice är även den förinstallerad. Däremot saknas en del program som troligen kommer med i den skarpa versionen. aMSN och Cheese hittade jag inte.

Annars flyter den på smidigt har inte upptäckt några buggar ännu så länge, så det känns lovande inför det skarpa släppet.