Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lite synpunkter på den nya Pardus 2011

Ja då har man testat den skarpa versionen av Pardus 2011:

http://distrowatch.com/table.php?distribution=pardus

Helt klart är det den lättaste KDE distributionen att installera på en hårdisk. (live versionen har jag inte provat) I stort sett lika enkel som att installera Linux Mint eller Ubuntu. Så för en nybörjare från Windows världen är det ett stort plus. KDE4 börjar också vara stabilt jämfört med de tidigaste versionerna av den. Firefox 4 kan ha lite egenheter för sig ibland har jag noterat. Men det är ju fortfarande en beta, så det är ju inte oväntat. Chromium webbläsaren finns i förrådet så det är ju också ett alternativ. LibreOffice är även den förinstallerad men det är ingen större skillnad med den jämfört med OpenOffice.

Recencenter har alltid klagat på att Pardus inte har haft några förinstallerade spel. Men nu finns det det i alla fall.

En nackdel är dock att de inte har hunnit föra över alla program som fanns i Pardus 2009.2 till version 2011

Det var samma problem när de gick över från 2008.2 till version 2009. Det tog flera veckor vilket jag anser är för länge.

Så där skulle de behöva bättra sig. Blir det en ny Ubuntu version är alla program i förrådet direkt så man slipper vänta. Men i det stora hela är det en angenäm upplevelse.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Jag har testat live-versionen. Den fungerade mycket bra. Inga "buggar". Eller rättare; inga som jag kunde upptäcka.

"Tyvärr" finns det ingen anledning för mig att remastra Pardus längre. Nya Pardus live 2011 ligger på DVD-nivå med bl a svenska förinstallerat. Hade annars varit lite kul, eftersom jag gillar Pardus.

LINUX.EXTON.NET

johnh3s bild