Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Den första riktiga recensionen av Pardus 2011

Nu har den första riktiga djupgående recensionen av Pardus 2011 kommit. De tidigare var mer ytliga artiklar:

http://www.linuxbsdos.com/2011/01/25/pardus-2011-review/

I det stora hela är den korrekt tycker jag. Det var också väntat att den skulle få kritik för sitt begränsade programförråd. Men jag kan i det sammanhanget nämna att så har det alltid varit när Pardus har släppt en ny utvecklingslinje. Det som fanns i den tidigare 2009.2 versionen kommer in med det första stora uppdateringspaketet efter en tid.

 

Det var samma sak när de gick över från 2008.2 till 2009. (2009.1 och 2009.2 hade däremot med allt från början) Så det vore taktiskt bättre om de vill ha bra recensioner att de höll inne det skarpa släppet av nya utvecklingsversioner en tid så de fick över alla program från dag 1 egentligen.

Varför de inte har gjort så kan jag inte svara på. Men för "normalanvändaren" finns dock det mesta redan förinstallerat. Men mer erfarna Linuxanvändare vill nog ha ett större utbud från början.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Nu har det kommit en till recension av Pardus 2011:

http://desktoplinuxreviews.com/2011/01/31/pardus-2011/